Zoekresultaat 1 - 10 van 98 resultaten

 • Omgevingsplan inzien

  In het omgevingsplan staan alle regels voor de fysieke leefomgeving. Deze regels gelden voor iedereen en gaan over wat wel en niet kan op een bepaalde plek in de gemeente. 

 • Activiteit organiseren

  Is de criteria voor een groot evenement niet voor u van toepassing dan kunt u volstaan met een melding. Zeven dagen voorafgaand aan de activiteit doet u de melding.  Een melding is noodzakelijk voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en om overlast te voorkomen. Een klein evenement (activiteit) is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op kleine evenementen zijn weinig mensen aanwezig. Kleine evenementen zorgen ook voor weinig overlast voor bewoners en verkeer. U moet een klein evenement melden bij de gemeente.

 • Afvalwater lozen

  Wilt u afvalwater lozen? Dan moet u zich aan regels houden. Soms moet u ook een melding doen of een vergunning aanvragen. Dat regelt u via Omgevingsloket online.

 • Burgerinitiatief indienen

  Wilt u een bepaald onderwerp in de gemeenteraad laten behandelen? Dien uw voorstel in bij de gemeenteraad.

 • Inrit aanleggen

  Voor het aanleggen van een inrit heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt een omgevingsvergunning aan via het nieuwe Omgevingsloket. 

 • Vuurwerk opslaan of verkopen

  Mag ik vuurwerk opslaan? U mag geen vuurwerk opslaan zonder toestemming. Wilt u minder dan 10.000 kilo vuurwerk opslaan? Doe een 'Melding vuurwerkbesluit' bij Infomil'. Slaat u meer dan 10.000 kilo vuurwerk op? Of wilt u professioneel vuurwerk opslaan? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. De omgevingsvergunning vraagt u aan bij het online Omgevingsloket. Meer informatie leest u bij 'Vuurwerk afsteken'. 

 • Waarmerken kopie

  U kunt een kopie van een afschrift of document laten waarmerken. Daarmee wordt bevestigd dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel. De gemeente waarmerkt geen diploma's. Maak een afspraak

 • Inzage bouwarchief

  De digitalisering van het bouwarchief van de gemeente Diemen is klaar. Dat betekent dat het gehele bouwarchief nu voor inwoners digitaal beschikbaar is. Er zijn nu geen wachttijden meer bij een archiefaanvraag vanwege het digitaliseren.

 • Bezwaarschrift indienen

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

 • Gegevens in basisregistratie personen (BRP) aanpassen

  In de basisregistratie personen (BRP) staan uw persoonsgegevens zoals uw huidige adres, burgerlijke staat, geslacht en nationaliteit. Sommige gegevens worden automatisch aangepast. Bijvoorbeeld als u trouwt in Nederland. Andere gegevens geeft u zelf door, zoals een verhuizing. U kunt uw gegevens inzien via MijnOverheid.nl. Kloppen uw gegevens in de BRP niet (meer)? Geef de wijziging meteen door aan de gemeente. De gemeente past uw gegevens dan aan. Bent u geadopteerd? Of bent u van geslacht veranderd? De gemeente kan op uw verzoek gegevens van vóór adoptie of geslachtswijziging aanpassen of verwijderen. Na adoptie kan de gemeente gegevens wijzigen of verwijderen over: uw naam één of beide ouders de bij adoptie verloren nationaliteit adresgegevens van voor de adoptie gegevens over immigratie en emigratie van voor de adoptie Na geslachtswijziging kan de gemeente gegevens wijzigen of verwijderen over: uw naam uw geslacht het gebruik van de achternaam van uw (ex-)echtgenoot of (ex-)geregistreerd partner