Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

 • Meerjarige subsidie culturele platformorganisaties

  De meerjarige subsidie culturele platformorganisaties is bedoeld voor organisaties die binnen Enschede ondersteuning bieden aan het Enschedese culturele middenveld. De subsidie is voor 4 jaar.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente.

 • Subsidie belevingswaarde binnenstad

  Heeft u een goed idee of plan voor de binnenstad, dan kunt u daar subsidie voor aanvragen. De gemeente ondersteunt ideeën die de belevingswaarde van de binnenstad verhogen. Dit betekent dat het idee een positief effect moet hebben op hoe bezoekers de binnenstad ervaren. Het idee moet ook te maken hebben met ontmoeting, bijvoorbeeld een zomer- of kerstmarkt.

 • Subsidie verbetering straatbeeld binnenstad

  Heeft u een goed idee of plan voor de binnenstad, dan kunt daar subsidie voor aanvragen. De gemeente ondersteunt ideeën die de binnenstad opfleuren en opknappen.

 • Openbare verlichting

  Is er een probleem met straatverlichting, doe dan een melding. Het gaat hierbij alleen om lantaarnpalen van de gemeente op openbaar terrein. En niet om lantaarnpalen in parken en langs achterpaden van (voormalige) woningbouwverenigingen. Die problemen kunt u melden bij de parkcommissie of woningbouwvereniging.

 • Iets verloren of gevonden

  Als u iets gevonden of verloren heeft, meldt u dit via verlorenofgevonden.nl. Een gevonden paspoort, identiteitskaart of rijbewijs brengt u naar het Stadskantoor.

 • Extra geld voor jongeren voor cultuur en sport

  Je bent tussen de 18 en 23 jaar en hebt een laag inkomen. Misschien heb je dan jaarlijks recht op € 100 voor leuke activiteiten. Je kunt een bijdrage aanvragen voor allerlei sportieve, culturele of educatieve activiteiten. Bijvoorbeeld voor een theatervoorstelling, lidmaatschap van een sportschool of sportvereniging, creatieve cursus, een festivalkaartje of bioscoopbezoek.

 • Bewijs van in leven zijn of Attestatie de vita

  Een Bewijs van in leven zijn is een document van de gemeente waarin staat dat u in leven bent. In het buitenland heet dit een Attestatie de vita. Dit is de internationale term voor het Bewijs van in leven zijn. Het is in meerdere talen beschikbaar. U heeft dit nodig als een pensioenfonds of een andere instantie om een bewijs vraagt dat u in leven bent.

 • Studietoeslag

  Je bent student en hebt een blijvende medische beperking. Dan is het voor jou waarschijnlijk moeilijk om naast je studie geld bij te verdienen. Je kunt dan studietoeslag aanvragen. Dat is extra financiële hulp om toch een opleiding te doen of deze af te maken.

 • Meerjarige subsidie cultuur klein

  De meerjarige subsidie cultuur klein is bedoeld voor culturele organisaties en (individuele) makers in de gemeente Enschede. De culturele maker heeft als doel om zichtbaarder te worden in de stad of regio. De subsidie is voor 4 jaar.