Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Dagbesteding en buurtpunten

    Soms is er ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding. Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. Een buurtpunt is een plek waar dorp- of buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan verschillende activiteiten.

  • Nieuwsbrieven tijdelijke huisvesting

    Ontvang de nieuwsbrief over huisvesting statushouders, vluchtelingen en andere doelgroepen.

  • Bijdrage medisch afval

    Hebt u door een chronische ziekte of handicap veel medisch afval? Dan kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor medisch afval. Materiaal van een stoma- of nierdialyse, hulpmiddelen van sondevoeding en incontinentiemateriaal zijn voorbeelden van medisch afval.

  • Rijbewijs

    Uw eerste of vermiste rijbewijs vraagt u aan in het gemeentehuis. Uw rijbewijs vernieuwen of een categorie laten toevoegen regelt u het makkelijkst online via de RDW. U gaat dan eerst naar een erkende fotograaf. Voor het ophalen van uw rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken.

  • Asbest verwijderen

    Hebt u asbest gevonden in of rond uw woning en wilt u dit (laten) verwijderen? Dan gelden er strenge regels. Bij het verwijderen van asbest doet u altijd een melding bij de gemeente.

  • Ondersteuning bij lager inkomen

    Hebt u een lager inkomen en valt u onder de minima? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen. Er zijn verschillende regelingen die u kunt gebruiken.

  • Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. De nieuwe ID-kaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als de ID-kaart voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw identiteitskaart hoeft u geen afspraak te maken.

  • Huisnummer aanvragen of wijzigen

    De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en kantoorpanden een nummer te geven. Bij (ver)bouwen met een omgevingsvergunning wordt automatisch gekeken of er een huisnummer moet worden toegekend. Bij (ver)bouwen zonder vergunning kunt u zelf een huisnummer aanvragen.

  • Handelen in tweedehands spullen

    Koopt u als ondernemer tweedehands spullen in? Dan wilt u erop vertrouwen dat deze spullen niet gestolen zijn. Daarom bent u verplicht om u aan te melden bij de gemeente als handelaar. Dat doet u via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Ook bent u verplicht een opkopersregister bij te houden.

  • Eikenprocessierups

    Van half april tot en met juli nestelt de eikenprocessierups zich in eikenbomen. De haartjes van deze rups kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. We verwijderen de rupsen niet preventief. Wel proberen we ze op een zo natuurlijk mogelijke manier te bestrijden. Als u last hebt van de eikenprocessierups in een gemeentelijke boom, dan kunt u een melding openbare ruimte doen.