Zoekresultaat 1 - 10 van 111 resultaten

  • Melden nieuwe grondwaterverontreiniging

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verontreiniging grondwater ontdekken
    In het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) staat, dat u bij een aantal activiteiten voorafgaand een bodemonderzoek moet doen. De resultaten van dit bodemonderzoek moet u meestal indienen bij de gemeente.

    Echter als dankzij uw bodemonderzoek een grondwaterverontreiniging wordt geconstateerd die nog niet bekend was, dan moet u de resultaten van uw bodemonderzoek ook indienen bij de provincie. Zo kunnen wij bijhouden op welke plekken in Flevoland sprake is van grondwaterverontreiniging. 

    Bodemonderzoek indienen
    U dient de resultaten van uw bodemonderzoek in via het Omgevingsloket bij de activiteit Melden nieuwe grondwaterverontreiniging.

  • Natura 2000-activiteit

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een Natura 2000-gebied is een natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van een Europees netwerk aan beschermde natuurgebieden.

    Als u iets wilt doen dat mogelijk een belangrijke impact heeft op een Natura 2000-gebied dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Het kan dan gaan om activiteiten in het gebied zelf, maar het kan ook gaan om activiteiten in de buurt van een Natura 2000-gebied (bijv. als door uw activiteit stikstof vrijkomt).

    U hoeft geen vergunning aan te vragen als:

    • uw activiteit maar een kleine, onbelangrijke impact heeft op een Natura 2000-gebied;
    • uw activiteit nodig is voor het beheer van een Natura 2000-gebied.   

    Heeft uw activiteit mogelijk impact op een Natura 2000-gebied, dan vraagt u in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit: Natura 2000-activiteit.

  • Handelingen gesloten stortplaats

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Vergunning
    Nederland kent veel vuilnisbelten en andere soorten stortplaatsen die niet meer worden gebruikt. Na het sluiten van een stortplaats zijn er nazorgvoorzieningen genomen om milieuschade in de toekomst te voorkomen.

    Als u een activiteit wilt uitvoeren die invloed kan hebben op de nazorgvoorzieningen van een gesloten stortplaats, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. U kunt hierbij denken aan bouwen, objecten plaatsen of materialen en vloeistoffen storten.

    U vraagt in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning voor de activiteit Handelingen gesloten stortplaats.

  • Toekomstbestendig Maritiem Cluster Urk, subsidie

    Het Maritiem Cluster Urk draagt bij aan de structuurversterking van de regio op het gebied van nautische en maritieme diensten en producten.

    Het cluster is de motor van de brede welvaart op Urk en in de regio, een hefboom voor een sterkere economie en een vliegwiel voor meer innovatiekracht. Het Maritiem Cluster Urk staat onder druk vanwege externe invloeden zoals de Brexit, het verbod op pulsvisserij en de aanlandplicht. Ook is er de noodzaak om te verduurzamen.

    Omdat groei, verbreding en vernieuwing van het cluster cruciaal zijn om in de toekomst concurrentiekrachtig te blijven, zijn hierover afspraken gemaakt in de Regio Deal Noordelijk Flevoland, in 2019 ondertekend door het Rijk en de Regio. Voor het onderdeel duurzame inrichting bedrijventerrein heeft provincie Flevoland de subsidieregeling ‘Toekomstbestendig Maritiem Cluster Urk – duurzame inrichting Port of Urk’ ingesteld.

  • Impuls Klassieke Muziek, subsidie

    De doelstellingen van de (nadere regels) Impuls Klassieke Muziek zijn:

    • Het versterken van het aanbod en de kwaliteit van klassieke muziek in Flevoland;
    • het vergroten en verbreden van het publieksbereik voor klassieke muziek;
    • Het versterken van de infrastructuur rond klassieke muziek in Flevoland;
    • Het verbinden van de Flevolandse infrastructuur aan de landelijke infrastructuur klassieke muziek;
    • Het versterken van het netwerk rond klassiek muziek en de verdere professionalisering.

  • Versterken en Vernieuwen, subsidie

    Provincie Flevoland wil Flevolandse professionele culturele instellingen de mogelijkheid bieden om te professionaliseren of te innoveren en zo te kunnen bijdragen aan het versterken van de Flevolandse culturele infrastructuur en het makersklimaat. 

    De regeling stopt eind 2024, de aanvraagronde voor 2024 is eind oktober 2023 gesloten aanvragen is dan ook niet meer mogelijk.

  • Tegemoetkoming energiekosten culturele instellingen en/of (sport)verenigingen, bijdrage

    Provincie Flevoland heeft tot doel met deze verordening om een financiele tegemoetkoming in de energiekosten van afgelopen winter aan culturele instellingen en/of (sport)verenigingen te verstrekken.

  • Woo-verzoek indienen

    De Wet open overheid (Woo) regelt uw recht op informatie over alles wat de overheid doet. Het uitgangspunt is dat overheidsinformatie openbaar is, tenzij er een reden is waarom dat niet kan.

    Als provincie maken we steeds meer publieke informatie openbaar. Hoe en waar u deze informatie kunt vinden, dat leest u op de pagina Openbare documenten.

    Zoekt u documenten die we (nog) niet openbaar hebben gemaakt? Dan kunt u een Woo-verzoek indienen. Met een Woo-verzoek vraagt u ons om documenten openbaar te maken.

    Een Woo-verzoek kunt u op verschillende manieren indienen. Bijvoorbeeld door het formulier hieronder in te vullen en eventuele bijlagen mee te sturen. Of per brief: Provincie Flevoland, ter attentie van Woo-team, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Of via e-mail: woo@flevoland.nl.

  • Kappen van houtopstanden (buiten de bebouwde kom)

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een houtopstand is een zelfstandige eenheid van bomen, boomvormers, struiken, hakhout of griend. Als u buiten de bebouwde kom een houtopstand wil vellen, dan moet u vooraf een melding doen bij de provincie. Daarnaast moet u na het vellen het gebied herplanten.

    U doet in het Omgevingsloket een melding voor de activiteit Kappen van houtopstanden (buiten de bebouwde kom)

    Vrijstellingen
    Voor zowel de meldplicht als de herplantplicht gelden er vrijstellingen. Een vrijstelling betekent dat u in bepaalde situatie niet verplicht bent om een melding te doen of om een gebied te herplanten.

    Welke vrijstellingen er allemaal zijn, kunt u vinden in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) en in de Omgevingsverordening Provincie Flevoland.

    Let op: Als u bomen wilt kappen binnen de bebouwde kom, dan valt dit onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Echter vaak heeft u dan ook een Omgevingsvergunning Flora- en Fauna-activiteit nodig. Dit valt dan weer onder de provincie. 

  • Drinkwater onttrekken grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Activiteiten voor drinkwater onttrekken
    Alle activiteiten die noodzakelijk zijn voor de openbare drinkwatervoorziening zijn zondermeer toegestaan in een grondwaterbeschermingsgebied.

    U kunt bijvoorbeeld denken aan boren in de grond. Dit is in veel situaties verboden in een grondwaterbeschermingsgebied. Echter als u een boorput maakt voor openbare drinkwatervoorziening, dan is dat altijd toegestaan.