Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Conceptverzoek

    Heeft u (bouw)plannen maar wijken deze af van het omgevingsplan? Wij adviseren u om eerst een schetsplan in te leveren. Heeft u een schetsplanadvies gekregen? Dan kunt u een verzoek doen om af te wijken van het omgevingsplan. Dit heet een conceptverzoek. Met een conceptverzoek onderzoeken wij of uw plan kans van slagen heeft.

  • Evenementenkalender

    Deze evenementenkalender bevat informatie over reserveringen en/of vergunningaanvragen voor een evenement. Aan de vermelding op deze evenementenkalender kunnen geen rechten worden ontleend op een evenementenvergunning of op enige andere wijze.

  • Overlijdensaangifte

    Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. Dit gebeurt altijd in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal geeft de uitvaartverzorger het overlijden aan.

  • Afval scheiden, ophalen en wegbrengen

    ROVA haalt de meeste soorten huishoudelijk afval (grondstoffen) van inwoners op. U kunt (grof) afval ook wegbrengen naar de afvalbrengpunten. Spullen die nog te gebruiken zijn, kunt u laten ophalen of wegbrengen naar kringloopwinkels. De gemeente is niet verantwoordelijk voor het inzamelen van bedrijfsafval.

  • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

    Wilt u in een ander land trouwen? Dan heeft u soms een huwelijksbevoegdheidsverklaring nodig. In dit document staat dat u op dit moment niet getrouwd bent en dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u bouwen, verbouwen, slopen, een boom kappen of bijvoorbeeld een uitrit maken? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Doe een vergunningcheck om te weten wat in uw situatie nodig is.

  • Boerderij veranderen in woningen

    Stopt u met uw agrarisch bedrijf? Dan kunt u mogelijk de gebouwen veranderen in woningen of nieuwe woonruimte maken. Hiervoor moet u een conceptverzoek inleveren. In het omgevingsplan van uw plangebied kunt u vinden of uw plan kans van slagen heeft. Wij raden u aan om eerst een schetsplan in te leveren en daarmee gratis advies over uw plan te krijgen.

  • Eikenprocessierups in gemeentelijke bomen? Meld het ons

    In mei, juni en juli leeft de eikenprocessierups. De haartjes van deze rups kunnen gezondheidsklachten geven. Daarom bestrijden we de rupsen. Dat doen we alleen in gemeentelijke bomen op locaties waar vaak veel mensen zijn. En waar het mag volgens de Wet natuurbescherming. Heeft u last van de rupsen in gemeentebomen? Dit kunt u vanaf nu melden.

  • Schetsplan en advies

    Wilt u (ver)bouwen of uw ruimte anders gebruiken? Lever dan een schetsplan in en u krijgt advies over uw plannen.

  • Kadastrale informatie opvragen

    Een betrouwbare registratie van vastgoed biedt bescherming voor rechthebbenden. Bij koop en verkoop kan dan geen misverstanden ontstaan. In Nederland verzorgt het Kadaster deze registratie. Het Kadaster verzamelt, beheert en geeft informatie over de rechtstoestand van vastgoed. De gemeente Oost Gelre beschikt voor haar eigen grondgebied over kadastrale gegevens. Neem hiervoor contact op met de afdeling GEO-informatie.