Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Overlijdensaangifte

  Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden aangegeven bij de gemeente. Dit gebeurt altijd in de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal geeft de uitvaartverzorger het overlijden aan.

 • Omgevingsvergunning kappen

  Als u een boom wilt kappen of snoeien, dan heeft u misschien een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. Via het omgevingsloket kunt u de vergunning aanvragen.

 • Omgevingsvergunning bouw

  Wilt u een dakkapel, erfafscheiding, brandscheiding of iets anders bouwen of plaatsen? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie nodig is. Het is nuttig als u eerst een schetsplan inlevert voor een eerste gratis advies. Via het omgevingsloket kunt u daarna de mogelijke vergunning aanvragen.

 • Sloop melden

  Wilt een gebouw of een deel daarvan gaan slopen? Dan moet u dit in bepaalde gevallen melden bij de gemeente. Komt er meer dan 10 m3 sloopafval vrij, dan moet u een sloopmelding doen. Ook als er bij de sloop asbest wordt verwijderd, moet u dit melden. Dat kan via het Omgevingsloket. Zorg ervoor dat uw melding minstens 4 weken voordat de werkzaamheden beginnen, bij ons binnen is. Het niet melden van sloopwerkzaamheden is strafbaar.

 • Omgevingsvergunning

  Wilt u bouwen, verbouwen, slopen, een boom kappen of bijvoorbeeld een uitrit maken? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Doe een vergunningcheck om te weten wat in uw situatie nodig is.

 • Omgevingsvergunning uitrit

  Als u een uitrit of inrit wilt aanleggen dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. Dit geldt ook voor een aanpassing in een bestaande inrit of uitrit/weg. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. De vergunning aanvragen doet u via het omgevingsloket.

 • Reclame plaatsen (permanent)

  Voor het maken van permanente reclame op particulier terrein heeft u een omgevingsvergunning nodig. Reclame maken kan door een opschrift, bekendmaking of afbeelding, waarbij de reclame vanaf de openbare weg te zien is. Doe een vergunningcheck voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt bij het omgevingsloket.

 • Omgevingsvergunning monumenten

  Voor het bouwen bij, in of aan een monument heeft u altijd een vergunning nodig. Doe een vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie nodig is. Via het omgevingsloket kunt u de vergunning aanvragen.

 • Starterslening

  Starters in Oost Gelre kunnen een beroep doen op de starterslening voor de aankoop van hun eerste woning. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een starterswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U vraagt de Starterslening aan bij de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De SVn verstrekt de Starterslening namens de gemeente.

 • Verklaring omtrent het gedrag

  Werkgevers, verenigingen en andere organisaties mogen u vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag geen belemmering vormt voor de (nieuwe) functie. Ook voor de aanvraag van een visum, emigratie of werkvergunning heeft u een VOG nodig. Daarnaast kunt u een VOG nodig hebben als gastouder, huisgenoot van gastouder of gastouderbureau.