Zoekresultaat 1 - 10 van 57 resultaten

 • Gemeentelijke belasting betalen

  Gemeentelijke belastingen kunt u betalen via automatische incasso. Hiermee geeft u toestemming om het bedrag in 8 termijnen af te schrijven nadat u de aanslag heeft ontvangen. Automatische incasso regelt u in het Belastingloket. Ook uw incasso stopzetten of uw rekeningnummer wijzigen kan daar.

 • Toeristenbelasting

  Eigenaren van een hotel, camping, bed and breakfast, Airbnb of groepsaccommodatie betalen toeristenbelasting. U berekent dit bedrag door aan uw klanten. De toeristenbelasting vermeldt u apart op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u moet afdragen, vindt u op de aanslag die wij u ieder jaar sturen. Kijk in het Belastingloket als u vragen heeft of het niet eens bent met de aanslag. Log in met uw DigiD.

 • Subsidie Dorpenfonds

  Heeft u een plan waarmee u de leefbaarheid in Noordenveld vergroot? Een idee om de betrokkenheid van inwoners binnen uw eigen buurt of het dorp te stimuleren. Of een plan of activiteit om vitaliteit onder inwoners te stimuleren? Dan kunt u subsidie uit het Dorpenfonds aanvragen.

 • Raadsvergadering bekijken

  De gemeenteraad en de raadscommissie vergaderen op woensdag. De vergaderingen beginnen om 20.00 uur. U kunt de vergaderingen live bekijken of terugzien via de raadswebsite. Daarvoor klikt u in de vergaderkalender de vergadering aan die u wilt volgen.

 • Bouwen zonder vergunning

  U heeft niet altijd een omgevingsvergunning nodig voor uw bouw- of verbouwplannen. Dit kunt u controleren door een vergunningscheck te doen in het omgevingsloket online.

 • Aansprakelijkheid bij schade

  Heeft u schade opgelopen en denkt u dat de gemeente hier verantwoordelijk voor is? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Bijvoorbeeld bij schade die is ontstaan door een slechte weg, werkzaamheden of bomen en takken.

 • Lantaarnpaal brandt niet of is beschadigd

  Een lantaarnpaal die niet brandt of die kapot is, meldt u via de website van Montad, de beheerder. Bij het melden geeft u het nummer van de lantaarnpaal door. Of de straatnaam, waarna u op een kaart de locatie selecteert.

 • Onveilige verkeerssituatie

  Onveilige verkeerssituaties meldt u bij ons. Bijvoorbeeld een onoverzichtelijk kruispunt, lijnen op de weg die slecht te zien zijn of een plaats waar vaak te hard wordt gereden. Gevaarlijke situaties die niet kunnen wachten, geeft u telefonisch door. Wij komen zo gauw mogelijk in actie.

 • Begin en einde werkzaamheden melden

  Heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd of sloopmelding gedaan? En wilt u nu beginnen met de werkzaamheden of zijn die klaar? Dan moet u dit melden. Wij nemen hierna contact met u op om een controle te doen. Dit is gratis.

 • Drank schenken bij een evenement

  Heeft u geen horecazaak, dan mag u niet zomaar alcohol schenken of verkopen bij een evenement. U vraagt hiervoor een ontheffing aan. De ontheffing vraagt u minimaal 8 weken van tevoren aan. U krijgt een ontheffing voor maximaal 12 dagen achter elkaar.