Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

 • Buitenreclame

  Buitenreclame is het aanbieden van reclame-uitingen in verschillende vormen op of aan de weg binnen de gemeente Reimerswaal. Rond de aard, inhoud en de vorm van de reclame zijn op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening nadere regels vastgesteld. De gemeente Reimerswaal biedt u verschillende mogelijkheden om reclame te maken aan de openbare weg voor bijvoorbeeld een evenement, uw bedrijf, instelling of vereniging. Het aanbrengen en exploiteren van buitenreclame is in een aantal gevallen voorbehouden aan (een) door de gemeente aangewezen externe partij(en) waaraan exclusief recht op exploitatie is verleend. Afhankelijk van de vorm waarin u uw reclame-uiting wilt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de betreffende exploitant of met de gemeente Reimerswaal. Er zijn 2 vrije plakplaatsen binnen de gemeente aanwezig die bedoeld zijn voor het verspreiden van vrije meningsuitingen. Andere reclamevormen dan genoemd onder de knop ‘regelen’ zijn in beginsel niet toegestaan. Het college kan na een ontheffingsaanvraag wel ontheffing verlenen voor andere reclame vormen.

 • Afvalvrij

  Afval wat u niet heeft, hoeft u ook niet weg te gooien. Koop dus bijvoorbeeld minder verpakkingen. Ook zijn er zijn veel manieren om spullen een tweede leven te geven, denk aan reparatie, hergebruik of verkoop. Op deze pagina verzamelen we tips en initiatieven om samen verspilling tegen te gaan.

 • Kiezers met een beperking

  Hieronder kunt u zien wat er geregeld is voor kiezers met een beperking.

 • Snelheidsmetingen

  Regelmatig bereiken ons klachten over snelheid van het verkeer. Enkele jaren geleden hebben wij daarom speciale apparatuur aangeschaft om de snelheid van het verkeer te meten.

 • Afspraak maken, openingstijden en contact

  Afspraak maken, wijzigen of annuleren, openingstijden

 • Grondverzet

  Voor het hergebruiken en toepassen van grond en bouwstoffen in werken is het Besluit activiteiten leefomgeving en het Besluit bodemkwaliteit van toepassing.

 • Bestemmingsplannen Kruiningen

  U vindt hier de geldende plannen en de plannen die op dit moment ter inzage liggen. Onderaan deze pagina kunt u onder ‘Archief’ de plannen vinden die op een eerder moment ter inzage hebben gelegen.

 • Werk in uitvoering

  Overzicht van de werkzaamheden in Reimerswaal.

 • Haven Yerseke

  De gemeente Reimerswaal en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het DNA van de gemeente Reimerswaal getuigt daarvan: ‘de stad verging en werd zee. De zee werd ontworsteld en werd land. Een bijzonder stukje Zuid-Beveland werd onttrokken aan het zoute water’. De havens zijn de poort vanaf het water naar het land.