Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Vervangende stempas voor verkiezingen

    De stempas voor de verkiezingen van het Europees Parlement ontvangt u tussen donderdag 2 mei en dinsdag 7 mei 2024. Heeft u uw stempas op woensdag 8 mei nog niet ontvangen? Of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan een vervangende stempas aan.

    U ontvangt de stempas van de gemeente waar u op 23 april 2024 stond ingeschreven. Een vervangende stempas vraagt u ook aan bij de gemeente waar u op 23 april stond ingeschreven. Stemmen kan alleen met een nieuwe stempas. Mocht u uw oude stempas terugvinden, dan kunt u daar niet meer mee stemmen.

  • Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

    Als u zelf niet kunt stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dat betekent dat u iemand anders toestemming geeft om voor u te stemmen. Dat heet een volmacht. Iemand machtigen regelt u via uw stempas, schriftelijk of aan de balie.

  • Objecten plaatsen

    Wilt u een object, zoals bijvoorbeeld een bouwkeet, bouwsteiger of container plaatsen? En kan dat niet op eigen terrein? Dan moet u in sommige gevallen een melding doen of een vergunning aanvragen.

  • Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen

    Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni 2024 mag u ook in een andere gemeente stemmen dan gemeente Amstelveen. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

  • Inburgeren

    Tijdens het inburgeren leert u Nederlands. En u leert meer over het leven in Nederland.

    Als u verplicht moet inburgeren, krijgt u een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). U krijgt ook een uitnodiging van de gemeente voor een afspraak, een brede intake. Tijdens die afspraak onderzoekt de gemeente samen met u uw situatie en uw mogelijkheden. De gemeente maakt vervolgens een plan hoe u moet inburgeren. Dit heet het Plan inburgering en participatie (PIP). Hierin staat onder andere:

    • welke lessen u gaat volgen
    • welke hulp u kunt krijgen
    • hoe u de inburgering afsluit: met een examen of een afsluitend gesprek

    U moet binnen 3 jaar inburgeren. Deze termijn gaat in op het moment dat u bericht krijgt dat u moet inburgeren.

    Verder moet u ook de participatieverklaring ondertekenen. Dit is een onderdeel van het inburgeren. U krijgt hierover bericht van de gemeente.

    U kunt ook vrijwillig inburgeren. Bijvoorbeeld voor naturalisatie of voor een sterkere verblijfsvergunning. Lees meer over vrijwillig inburgeren op IND.nl.

  • Tegemoetkoming kosten kinderopvang sociaal-medische indicatie

    Bent u door uw sociale of medische situatie niet in staat om volledig zelf op uw kind te passen? En krijgt u geen kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst? Dan kunt u een sociaal-medische indicatie aanvragen. Met deze indicatie vergoeden wij tijdelijk (een deel van) uw kosten voor kinderopvang. 

  • Vergunning tijdelijke verhuur bij leegstand

    Een leegstaande woning in Amstelveen tijdelijk verhuren is soms mogelijk. Bijvoorbeeld als uw woning te koop staat. U heeft hiervoor een vergunning nodig van de gemeente. Een vergunning krijgt u alleen als de tijdelijke verhuur aan bepaalde voorwaarden voldoet.

    U kunt deze vergunning aanvragen voor: 

    • een woning die te koop staat
    • een huurwoning die gerenoveerd of gesloopt moet worden
    • een voor de verkoop bestemde huurwoning
    • gebouwen zonder woonbestemming die u als woonruimte wilt verhuren, bijvoorbeeld een kantoorgebouw of school 

  • Subsidie dementievriendelijk

    Wilt u een project beginnen dat bijdraagt aan meer begrip en kansen voor mensen met dementie in Amstelveen? Dan kunt u de subsidie dementievriendelijk aanvragen. Tot en met 2026 is er jaarlijks € 60.000,- beschikbaar voor projecten die hier aan bijdragen.

  • Reclamefolders en huis-aan-huisbladen

    Vanaf 1 juni 2024 ontvangt u alleen nog reclamefolders als u de Ja-sticker op uw brievenbus heeft. U ontvangt altijd de huis-aan-huisbladen, tenzij u een Nee/Nee-sticker heeft. Ontvangt u ongewenst reclamefolders, of krijgt u geen huis-aan-huisbladen, terwijl u dit wel wilt? Dan kunt u dat melden. 

  • Evenementenvergunning

    Om een evenement te organiseren is vaak een vergunning nodig. U vraagt de vergunning online aan.

    Vergunning of melding: risicoscan

    Of een vergunning nodig is voor een evenement hangt af van verschillende onderdelen. Om erachter te komen of u een vergunning moet aanvragen, vult u de risicoscan in. De risicoscan helpt ook om te bepalen hoe risicovol een evenement is. U ziet na het invullen ervan in welke categorie het evenement valt. De definitieve categorie wordt vastgesteld door de gemeente. Dat gebeurt als de vergunningsaanvraag of melding wordt behandeld. U voegt de ingevulde risicoscan toe aan uw aanvraag.

    De risicoscan is een Excel-bestand en bestaat uit twee delen:

    1. Vul het tabblad ‘Risicotabel’ in. Per onderdeel vult u een 0 of een 1 in. 0 betekent niet van toepassing, 1 betekent wel van toepassing.
    2. Ga naar tabblad ‘Resultaatblad Amstelveen’ en bekijk in welke categorie uw evenement valt. Valt uw evenement in categorie A, B of C? Dan heeft u een vergunning nodig. Vul de naam, datum en locatie van het evenement in. Geef eventueel een toelichting.

    Komt u na het invullen van de risicoscan uit op een klein evenement in klasse 0? Controleer op de pagina Klein evenement melden of een melding volstaat, of dat u toch een vergunning nodig heeft.

    Categorieën evenementen

    Er zijn 4 categorieën evenementen:

    • Klein evenement: categorie 0-evenement.
    • Regulier evenement: categorie A-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Aandacht evenement: categorie B-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Risico evenement: categorie C-evenement, evenementenvergunning nodig