Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

 • Liander versterkt elektriciteitsnetwerk

  We gebruiken en leveren met z'n allen steeds meer stroom. Denk hierbij aan elektrische auto's, warmtepompen en zonnepanelen. Hierdoor raakt het stroomnet vol. Netbeheerder Liander versterkt daarom op verschillende plekken het elektriciteitsnetwerk.

 • Starterslening

  Voor het eerst een eigen huis kopen? Door de strengere hypotheekeisen en de hoge huizenprijzen is het voor starters moeilijk om hun hypotheek rond te krijgen. De gemeente Zevenaar wil starters op de woningmarkt stimuleren om hun eerste woning aan te schaffen in de gemeente. Daarom heeft de gemeente Zevenaar de Starterslening beschikbaar.

 • Hulp bij het opvoeden

  Het is belangrijk dat kinderen veilig en stabiel opgroeien. Soms zijn of ontstaan er problemen in een gezin waardoor dat niet kan. Pleegouders, Buurtgezinnen en HomeStart zijn er om hulp te bieden.

 • Energietransitie

  De energietransitie betekent de overgang van energie uit fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Duurzame energie is een verzamelnaam voor energie afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Dit zijn bronnen die nooit opraken. Denk aan energie uit wind, aardwarmte, stromend water en zon. Het doel van de energietransitie is een volledig duurzame energievoorziening in Nederland in 2050

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Bent u gehandicapt en wilt u uw auto graag dichtbij uw voordeur parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart) heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. Een gehandicaptenparkeerplaats vraagt u online aan met DigiD.

 • Herontwikkeling Steenhuizen 6

  Het voormalige schoolgebouw aan de Steenhuizen 6 heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Herontwikkeling Nieuwe Komstraat 19

  Het voormalige kinderdagverblijf aan de Nieuwe Komstraat 19 heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom wordt dit pand gesloopt en komt er ruimte voor kleinschalige woningbouw. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Opknappen wijk Bloemenkamp

  In 2024-2025 krijgt de wijk Bloemenkamp in Zevenaar een opknapbeurt. De straten en voetpaden worden vernieuwd. Het riool is meer dan 50 jaar oud en wordt ook vervangen.

 • Subsidies voor activiteiten

  Wilt u een activiteit organiseren op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn of voor jongeren? Dan kunt u bij ons een subsidie aanvragen. Dit is een bijdrage aan de kosten van uw activiteit.

 • Herontwikkeling Da Costastraat 2

  Het voormalige schoolgebouw aan de Da Costastraat 2 heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.