Zoekresultaat 91 - 100 van 105 resultaten

  • Bezwaar maken tegen besluit van provincie

    Waartegen kan ik bezwaar maken?

    Als u het niet eens bent met een besluit van de provincie en u heeft belang bij dit besluit, dan kunt u daartegen meestal bezwaar maken. Onderaan ieder besluit staat binnen welke termijn u een bezwaarschrift kunt indienen en aan wie u dat moet adresseren. Als u bij ons geen bezwaar kunt maken, maar er wel een andere rechtsgang mogelijk is (zoals het indienen van beroep bij een andere instantie), staat dat ook onder het besluit. 

    Let op: Als u bezwaar wilt maken tegen een besluit van de belastingsamenwerking gaat u naar de website van belastingsamenwerking: https://www.bwbrabant.nl/bezwaar. 

    Hoe kan ik een bezwaar indienen? 

     U kunt uw bezwaar op verschillende manieren indienen: 

    Digitaal 

    U kunt uw bezwaar digitaal indienen. Hiervoor heeft u DigiD of eHerkenning nodig. 

    Schriftelijk 

    U kunt uw bezwaar per post (ter attentie van HAC, postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch) of per e-mail indienen. 

    Wat moet ik vermelden in mijn bezwaarschrift? 

    In het bezwaarschrift zet u: 

    • uw naam en adres; 
    • de datum, het kenmerk en een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent; 
    • de reden waarom u het niet eens bent met het besluit; 
    • de datum van uw bezwaarschrift en uw handtekening; 

    Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken? 

    U heeft 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Deze termijn begint te lopen op de dag na verzending van het besluit. Als het niet lukt om op tijd de motivering in te dienen, kunt u alvast een bezwaarschrift zonder motivering indienen. Dit heet een pro-forma bezwaarschrift. U krijgt dan de gelegenheid om binnen een bepaalde termijn de motivering aan te vullen. 

    Maakt u bezwaar namens iemand anders?

    Wanneer u namens iemand anders bezwaar maakt, dan moet u een schriftelijke machtiging bijvoegen van degene namens wie u het bezwaarschrift indient. Bezwaarschriften namens een rechtspersoon, zoals een vereniging of stichting, moeten zijn ondertekend door de personen die volgens de statuten daartoe bevoegd zijn. Vaak zijn dit twee bestuurders gezamenlijk. Raadpleeg de statuten van uw rechtspersoon om te zien wie moeten ondertekenen. 

    Wilt u meer weten over de behandeling van een bezwaarschrift? 

     Wanneer u een bezwaarschrift heeft ingediend en het bezwaarschrift compleet is, nemen we het bezwaar in behandeling. Op dat moment ontvangt u meer informatie over het verdere verloop van de procedure. Deze informatie kunt u ook hier vinden; brochure.

  • Vergoeding aanvragen voor schade door een bestemmingsplan

    Tegemoetkoming in de planschade is een vergoeding van de gemeente aan iedereen die door een planologische maatregel schade lijdt. Zo kan bijvoorbeeld een nieuw bestemmingsplan de gebruiksmogelijkheden van een onroerende zaak beperken. Als u van mening bent dat u wordt benadeeld door planologische...

  • Bestemmingsplan aanpassen

    Door een aanpassing in het omgevingsplan aan te vragen, kunnen de regels voor het gebruik van grond of gebouwen in een gebied veranderen.

  • Aanmelden voor Open Vughtse Spreektafels

    De Open Vughtse Spreektafels worden georganiseerd door de gemeenteraad Vught. Tijdens deze spreektafels kunt u met raads- en burgerleden in gesprek over een actueel onderwerp door de gemeenteraad bepaald.

  • Bijbehorend bouwwerk

    Wilt u een bijbehorend bouwwerk bouwen? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Een bijbehorend bouwwerk is de verzamelterm voor uitbreidingen, zoals aan- en uitbouwen, maar ook voor bijgebouwen, overkappingen en andere soorten bouwwerken met een dak bij een hoofdgebouw. Controleer met onderstaande vragenlijst of u een vergunning nodig heeft.

  • Overige vergunningen

    Wilt u een verzoek, melding of aanvraag indienen, dan kunt u vaak gebruikmaken van een bestaand formulier. Is het juiste formulier niet te vinden, doe dan een melding APV Overig.

  • Optreden op straat

    Wilt u als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids optreden op straat in Deventer? Dat mag in bijna heel Deventer, maar in 5 winkelgebieden gelden aanvullende voorwaarden. 

  • Diensten en goederen aanbieden

    Wilt u voor promotie en reclame gratis producten of diensten aanbieden in de openbare ruimte? Dan moet u dit melden bij de gemeente. Lees eerst de voorwaarden. Wilt u rijdend producten verkopen, bijvoorbeeld met een ijscokar? Dat is venten en dit hoeft u niet te melden. Wel gelden ook hier voorwaarden voor.

  • Vooradvies omgevingsvergunning (conceptverzoek)

    U heeft (ver)bouwplannen. Om te weten of uw plan ook wenselijk en haalbaar is, raden we u aan om een vooradvies aan te vragen. U hoeft uw plan hiervoor nog niet in detail uit te werken. En hoort al in een vroege vast van uw plan of uw plan wel of niet kan. Let op: een vooradvies is niet gratis.Het voordeel van een vooradvies is dat u uw plan nog niet in detail uitgewerkt hoeft te hebben. U hoort al in een vroege fase van uw plan of uw plan wel of niet kan. Onderdeel van het vooradvies zijn de intake- en omgevingstafel.

  • Gebruik van de provinciale weg, vergunning

    Provinciale wegen zijn primair bedoeld om het verkeer vlot en veilig af te wikkelen. Voor het op een andere manier gebruiken van die wegen kunnen Gedeputeerde Staten een vergunning verlenen. Dit kan bijvoorbeeld voor evenementen, optochten en werkzaamheden zoals het (ver)leggen van kabels en leidingen of het plaatsen van borden zijn.