Zoekresultaat 101 - 110 van 111 resultaten

  • Rioolheffing

    Is uw woning of bedrijfsgebouw aangesloten op het riool? Dan betaalt u rioolheffing. Daarmee zorgt de gemeente voor de aanleg, het onderhoud en de vervanging van de riolering. U betaalt de rioolheffing via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt.

  • Parkeren bij laadpalen

    De regels rondom parkeren bij laadpalen zijn niet altijd duidelijk. Op deze pagina leest u hoe het in de gemeente Duiven geregeld is.

  • CO2 prestatieladder

    Om klimaatverandering tegen te gaan, is het belangrijk dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook de gemeenten Duiven en Westervoort zetten zich hiervoor in. Daarom meten Duiven en Westervoort actief hoeveel CO2 er wordt uitgestoten. Wanneer je weet hoeveel je uitstoot, kun je ook maatregelen nemen om deze uitstoot te verlagen. Daarom werken we met de CO2 prestatieladder. Deze tool helpt onze gemeenten om inzicht te krijgen in onze uitstoot. Vervolgens maken we plannen om de uitstoot te verminderen, met als doel om CO2 neutraal te zijn in 2050. Wij zijn gecertificeerd door middel van de CO2-prestatieladder.

  • Fietsregeling Fietsenproject Duiven-Westervoort

    Via het Fietsenproject van de kerk Duiven-Westervoort wordt aan kinderen van 4 tot 12 jaar en aan volwassenen een fiets verstrekt (beschikbaarheid is afhankelijk van de voorraad). (Ouders van) Kinderen tussen 12 en 18 jaar kunnen voor de aanschaf van een fiets terecht bij stichting Leergeld.

  • Adviescommissie omgevingskwaliteit

    Heeft u een omgevingsvergunning nodig voor uw bouwplan? Uw ontwerp moet dan voldoen aan de welstandseisen van de gemeente. De gemeentelijke adviescommissie omgevingskwaliteit (voorheen welstandscommissie) beoordeelt of uw plan voldoet en geeft advies aan de gemeente.

  • Openbaar vervoer

    Reizen met het openbaar vervoer van en naar onze gemeente kan op verschillende manieren. Duiven heeft een treinstation en er zijn verschillende bushaltes. Groessen en Loo bereikt u met de Haltetaxi.

  • Klarinetstraat Opaal

    In de Klarinetstraat en de Opaal mag je 30 kilometer per uur rijden, maar de inrichting van de weg past niet bij een 30-kilometerzone. De weg nodigt uit tot harder rijden. Hierdoor ontstaan onveilige situaties. Daar wil de gemeente iets aan doen. We vragen uw hulp hierbij.

  • Onroerendezaakbelasting (OZB)

    Aan iedereen die eigenaar is van een woning of niet-woning of gebruiker is van een niet-woning wordt een aanslag onroerendezaakbelastingen opgelegd. U betaalt de onroerendezaakbelastingen via de gecombineerde belastingaanslag, die de gemeente u toestuurt. Op deze pagina leest u meer over deze belastingen.

  • Mantelzorg

    Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Een mantelzorger is meestal een partner, ouder of kind, maar kan ook een ander familielid, vriend of kennis zijn.

  • Regeling voor inwoners met meerkosten door een chronische ziekte en/of beperking of vanaf de pensioengerechtigde leeftijd

    Chronisch zieken, ouderen en gehandicapten hebben vaak verborgen kosten die te maken hebben met hun situatie. Zij kunnen een vergoeding ontvangen van € 300,00 per jaar.