Zoekresultaat 121 - 130 van 136 resultaten

  • Verenigingskamperen

    Wilt u met uw vereniging gaan kamperen? Dan kunt u dat doen op de bestaande, toegestane, kampeerterreinen. Wilt u kamperen op een terrein dat niet is aangemerkt als toegestaan kampeerterrein? Dan kunt u toestemming vragen aan de gemeente.

  • Paspoort

    U kunt uw paspoort aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een paspoort is tien jaar geldig, maar voor jongeren onder de 18 jaar is een paspoort vijf jaar geldig. Voor het aanvragen en afhalen van een paspoort moet u een afspraak maken. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch via 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.

  • Overlast van bedrijven

    Veroorzaakt een bedrijf bij u in de buurt overlast? Bijvoorbeeld een café dat de muziek te hard aan heeft staan? Of een fabriek die te veel stankoverlast veroorzaakt? Neem dan contact op met het bedrijf of de gemeente. Eerst zelf contact opnemen Als u weet waar de overlast vandaan komt, is het in de regel aan te bevelen om eerst zelf contact op te nemen met het bedrijf. Bij direct contact is de bereidwilligheid van bedrijven om iets aan de overlast te doen vaak groter. Als de overlast blijft bestaan of als niet duidelijk is waar de overlast vandaan komt, neem dan contact op met de gemeente.

  • Omgevingsvergunning of bouwdossier inzien

    Wilt u een (ingediende) aanvraag voor een omgevingsvergunning, een omgevingsvergunning of bijvoorbeeld een bouwdossier inzien? Dat kan, op afspraak bij de gemeente. U kunt ook een mail sturen aan info@gemeentewesterveld.nl. Vermeld daarbij het adres van de locatie waarvoor u stukken wilt inzien, wat u precies zoekt en uw gegevens waarop wij u kunnen benaderen.   In de omgevingsvergunning kunnen vergunningen die betrekking hebben op de leefomgeving worden samengevoegd. Hierbij kunt u denken aan bouw-, sloop-, kap- en inritvergunningen, maar ook aan vergunningen op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening/omgevingsplan. Eerder verleende vergunningen zijn soms nog niet digitaal maar nog op papier. In dat geval kan een bouwdossier opgevraagd worden.  De gemeente publiceert alle aanvragen en vergunningen in de lokale krant De Westervelder-Wolder courant. Deze is te lezen via Digitale Krant (westervelder.nl)  . Ook worden alle aanvragen en vergunning gepubliceerd op Gemeenteblad | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen (officielebekendmakingen.nl). In de publicaties leest u in welke fase de aanvraag zich bevindt, hoe lang de aanvraag ter inzage ligt en welke inspraakmogelijkheden u heeft.  U kunt ook digitaal op de hoogte worden gehouden van ontwikkelingen en aanvragen in uw omgeving. Dit kunt u aanvragen door te gaan naar: Berichten over uw Buurt - Rondom uw woonadres (overheid.nl). 

  • Glas

    Glas gooit u in de glascontainer. De glascontainers vindt u verspreid over de gemeente. Hier kunt u het glas scheiden in wit-, groen- en overig glas. Op de website van ROVA staat waar u de verschillende soorten afval naartoe kunt brengen. Om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen, gebruikt u de glascontainer niet tussen 20.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends.

  • Vuurwerk afsteken

    Wanneer u vuurwerk wilt afsteken moet u zich aan een aantal regels houden voor de veiligheid en het voorkomen van onnodige overlast.

  • Geregistreerd partnerschap beĆ«indigen

    Wilt u uw geregistreerd partnerschap beëindigen? Dat hoeft niet altijd via de rechtbank. Gaat u hiervoor wel naar de rechter? Dan is de procedure hetzelfde als bij een echtscheiding.

  • Verkennen initiatief - verken uw idee

    Als u een (bouw)plan heeft, bijvoorbeeld u wilt iets veranderen aan uw huis, tuin of bedrijf of u wilt een bedrijf starten, dan kunt u in het Omgevingsloket een aanvraag voor een omgevingsvergunning doen. U kunt ook de Vergunningcheck doen om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Het kan ook zijn dat u een idee heeft voor een project, maar nog niet zo ver bent om al een vergunning aan te vragen. U wilt eerst uw idee verkennen. Of u heeft een plan, maar wilt u eerst de mogelijkheden verkennen voordat u het verder uitwerkt. U kunt dan een verzoek indienen voor een "verkennend initiatief" door midden van het formulier.    Dit verzoek houdt in dat u aan het college van burgemeester en wethouders verzoekt een voorlopige uitspraak te doen over de haalbaarheid van een plan. Dit doet u door het formulier in te vullen en samen met de gevraagde bijlagen in te dienen. 

  • Verhuizen vanuit het buitenland naar de gemeente

    Wilt u voor langer dan 4 maanden in Nederland verblijven, dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst in Nederland persoonlijk melden bij de balie van de gemeente. Iedereen die vanuit het buitenland (mee)verhuist moet persoonlijk aan de balie verschijnen. Hiervoor moet u een afspraak maken. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch. Bel hiervoor naar 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.

  • Identiteitskaart

    U kunt uw identiteitskaart aanvragen bij de gemeente waarin u woont. Een identiteitskaart is tien jaar geldig, maar voor jongeren onder de 18 jaar is een identiteitskaart vijf jaar geldig. Voor het aanvragen en afhalen van een identiteitskaart moet u een afspraak maken. Dat kan via het afsprakenformulier of telefonisch. Bel hiervoor naar 14 0521. Bekijk ook de openingstijden.