Zoekresultaat 181 - 190 van 198 resultaten

  • ParacommerciĆ«le Alcoholwetvergunning

    Wilt u alcoholhoudende dranken wilt schenken in uw club- of verenigingskantine? Dat kan met een Alcoholwetvergunning. De Alcoholwet maakt daarbij onderscheid tussen commerciële en paracommerciële horeca. Op deze pagina vindt u informatie over paracommerciële horeca. Ook kunt u hier een paracommerciële Alcoholwetvergunning online aanvragen.

    Paracommerciële horeca is ondergeschikte horeca in een club- of verenigingsgebouw waarin, naast activiteiten op het gebied van recreatie, sport, cultuur, educatie, levensbeschouwing of godsdienst, een horecagelegenheid wordt geëxploiteerd. Denk bijvoorbeeld aan kantines. Paracommerciële horeca mogen alleen alcoholhoudende dranken schenken tot één uur voor en twee uur na de reguliere activiteiten. Ook zijn er voorwaarden gesteld aan bijvoorbeeld het schenken van sterke drank en happy hours.

    In deze gelegenheden mogen maximaal vier bijeenkomsten van persoonlijke aard per jaar worden georganiseerd. Een bijeenkomst van persoonlijke aard kunt u aanvragen bij de gemeente Aalsmeer via het Meldingsformulier persoonsgebonden bijeenkomst of niet-verenigingsgebonden activiteit. U vindt dit formulier onderaan deze pagina.

    Meer informatie over de voorwaarden en beperkingen voor paracommerciële horeca vindt u in de Verordening paracommercie gemeente Aalsmeer.

    Wilt u informatie voor commerciële horeca? Bekijk de pagina Commerciële Alcoholwetvergunning.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    Staat u ingeschreven bij de gemeente, dan kunt u hier een paspoort of identiteitskaart voor volwassenen aanvragen. U komt naar het raadhuis voor het aanvragen en ophalen van het document. 

    Wilt u een paspoort of identiteitskaart voor een kind aanvragen? Bekijk dan de pagina Paspoort of identiteitskaart voor kinderen.

  • Aangifte doen van overlijden

    Aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar iemand overleden is. Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. U kunt als nabestaande ook zelf aangifte doen. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

    Om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk, ondertekent u de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op het moment dat u de akte ondertekent, is het partnerschap omgezet in een huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.

    U kunt vragen om een ceremonie (bijvoorbeeld in de trouwzaal). Daarbij zijn geen getuigen nodig en u hoeft geen jawoord te geven. Wel worden er kosten in rekening gebracht.

    Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.

  • Jeugdsportstimulering

    Hier komt de intro.

  • Veelgestelde vragen Schiphol Aalsmeer

    Veelgestelde vragen over Schiphol.

  • Sociale onveiligheid melden

    Met dit formulier meldt u sociale onveiligheid. Geef aan waaruit deze onveiligheid bestaat en waar dit plaatsvindt. Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling.

  • Schade aan wegen, straten, fietspaden of stoepen melden

    Ziet u een beschadiging aan wegen, straten, fietspaden of stoepen? Geef snel en eenvoudig uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt.

  • Subsidie schoolsporttoernooien voor sportverenigingen

    In de Sportnota is opgenomen dat de gemeente het belangrijk vindt om de sportdeelname bij de basisschooljeugd te continueren of zelfs te verhogen. De schoolsporttoernooien zijn een instrument om dit te bereiken, waarbij het voor de sportverenigingen een moment is om zich te kunnen presenteren aan (potentiele) de jeugd(leden).

    Sportverenigingen kunnen hiervoor een subsidie aanvragen. Dit dient vóór 1 oktober te gebeuren in het betreffende schooljaar met onderstaand formulier.

  • Servicepunt Energieadvies voor collectieven en organisaties

    Wilt u uw bestaande gebouw verduurzamen? Het Servicepunt Energieadvies ondersteunt VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders met advies over het verduurzamen van gebouwen.

    Daarnaast ondersteunt het Servicepunt bedrijven met het realiseren van zonnepanelen op grote daken. Ook verzorgt het Servicepunt procesbegeleiding bij het nemen van maatregelen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken.

    Dit Servicepunt is niet bedoeld voor individuele woningeigenaren. Bent u een woningeigenaar, kijk dan voor meer informatie over het energiezuiniger maken van uw woning op de website van het Regionaal Energieloket.

    Voor wie is het Servicepunt Energieadvies

    Het Servicepunt Energieadvies richt zich op:

    • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)
    • Bewonersinitiatieven
    • Maatschappelijke organisaties
    • Kleine particuliere verhuurders
    • Bedrijven (alleen voor zon op daken)

    Energieadvies en begeleiding in het uitvoerproces

    De gemeente wil het verduurzamen van de bestaande gebouwen versnellen. Het Servicepunt Energieadvies helpt daarbij door het verstrekken van advies en begeleiding in het verduurzamen van gebouwen. U kunt advies en begeleiding aanvragen als u energiebesparende maatregelen wil nemen. Of als u maatregelen wil uitvoeren om duurzame energie op te wekken. U kunt ervoor kiezen alleen energieadvies of alleen procesbegeleiding aan te vragen. Een combinatie tussen energieadvies en procesbegeleiding is ook mogelijk.

    Er is geen subsidie voor de uitvoering van de maatregelen zelf. Kijk voor meer informatie over subsidie voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen door VvE’s op de regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

    Tijdelijke acties

    Het Servicepunt Energieadvies Aalsmeer biedt tijdelijk twee extra acties aan: