Zoekresultaat 11 - 20 van 185 resultaten

  • Kapotte of missende spullen of borden op straat

    U geeft online aan ons door als u ergens kapot of ontbrekend straatmeubilair ziet, zoals een bankje, fietsenrek, paaltje, of speeltoestel. Meld ook een beschadigd of missend verkeersbord of straatnaambord. Soms levert de situatie gevaar op. Bijvoorbeeld als een verkeersbord op de weg ligt of een speeltoestel ernstig beschadigd is. Bel dan 14 023.

  • Overlast van dieren en ongedierte

    Overlast van ratten en kakkerlakken meldt u online. Om een plaag te voorkomen, gaat Spaarnelanden aan de slag met de bestrijding. Ander ongedierte moet u zelf bestrijden. Op de website van Spaarnelanden staan tips om dit te doen. Meeuwen op en rond uw dak hoeft u niet bij ons te melden, u kunt een gespecialiseerd bedrijf wering op uw dak laten aanbrengen.

  • Niet-werkend verkeerslicht

    Een niet-werkend verkeerslicht of voetgangerslicht meldt u online. U geeft de locatie aan en wat er aan de hand is. Hebt u een foto, dan is het handig als u die meestuurt. Wij kunnen het probleem dan vaak sneller oplossen. Bel onze meldkamer als het defect direct gevaar oplevert. Er komt dan zo gauw mogelijk een handhaver.

  • Bijzondere bijstand

    Hebt u onverwacht hoge kosten die u niet kunt betalen? Bijvoorbeeld voor een advocaat, bril, nieuwe koelkast of verhuizing. Als u een laag inkomen hebt en weinig vermogen, dan kunt u een vergoeding aanvragen. Dit noemen we bijzondere bijstand. Vraagt u voor het eerst bijzondere bijstand aan, zonder hulp? Neem dan gerust contact met ons op.

  • Afwijken omgevingsplan

    In het omgevingsplan staat wat u waar mag bouwen. U kunt alleen (ver)bouwen of een gebouw voor een ander doel gebruiken als dit volgens het omgevingsplan mag. Wijken uw plannen af, dan hebt u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt deze online aan bij het Omgevingsloket. Omgevingsdienst IJmond behandelt uw aanvraag en verleent de vergunning.

  • Lening voor aanpassingen in uw woning

    Met een Blijverslening leent u tegen een voordelige rente geld om uw woning aan te passen. Zodat u in de woning kunt blijven wonen als u ouder wordt. Of als iemand uit uw gezin ziek wordt of een handicap heeft. U vraagt deze lening schriftelijk aan.

  • Buitenlands huwelijk / buitenlandse scheiding registreren

    Bent u in het buitenland getrouwd of gescheiden? Dan moet u dit laten registreren bij de gemeente waar u staat ingeschreven. De registratie regelt u bij de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Parkeerkaart gehandicapten

    Kunt u door uw handicap niet ver lopen en bent u voor vervoer afhankelijk van anderen? U kunt dan online een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Hiermee mag u gratis parkeren op een parkeerplaats speciaal voor gehandicapten. U mag met een GPK niet parkeren op laad- en losplekken of een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. Als u hulp nodig hebt bij het aanvragen, kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in uw buurt.

  • Eigen trouwambtenaar regelen

    U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten sluiten door een eigen trouwambtenaar. Diegene moet dan voor 1 dag benoemd worden tot trouwambtenaar van de gemeente Zandvoort. Als deze persoon al een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) is, dan vraagt u dit uiterlijk 2 maanden voor de ceremonie aan. Is hij of zij nog geen BABS, dan vraagt u dit uiterlijk 4 maanden voor de ceremonie aan.

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u aan bij de centrale balie. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. De nieuwe identiteitskaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak. Wilt u zonder afspraak komen? Dat kan alleen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.