Zoekresultaat 11 - 20 van 26 resultaten

 • Fietsenstallingen

  Met de fiets naar de binnenstad of het station? Parkeer hem gratis en veilig in een openbare fietsstalling. Alleen als u uw fiets buiten openingstijden laat staan, betaalt u soms een nachttarief. Het parkeren van een bak-, brom- of snorfiets kost vaak ook overdag geld. Ga naar haarlembereikbaar.com voor een overzicht van alle fietsstallingen met meer informatie zoals openingstijden, voorzieningen en aantal plekken.

 • Overlast en drukte op het water

  Bij overlast op het water belt u onze meldkamer. Zoals bij een boot die te snel vaart of waar harde muziek vandaan komt. Maar ook mensen die van de brug springen of zwemmen waar dit niet mag. Of als het zo druk op het water is dat de veiligheid in het gevaar komt. Is er politie nodig, dan belt u 0900 88 44 of 112 bij een noodsituatie. Minder urgente overlast op en rond het water meldt u online.

 • Afvalwijzer

  De afvalwijzer vindt u op de website van Spaarnelanden. Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet wanneer welke afvalcontainer geleegd wordt. En welk afval in welke container moet. U kunt de afvalkalender voor uw adres ook downloaden en uitprinten.

 • Zorgfraude melden

  Denkt u dat iemand onterecht zorg of zorggelden krijgt vanuit de Wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) of Jeugdwet (bijvoorbeeld als een Pgb, persoonsgebonden budget)? Dan kunt u dit bij ons melden. U kunt de fraude melden zonder uw naam of contactgegevens door te geven. U kunt bij uw melding ook documenten uploaden. Wij gaan vertrouwelijk om met uw melding.

 • Idee of plan

  Wij ontvangen graag uw tips en verbetersuggesties voor de stad of uw wijk. Dat mag over alles gaan. U kunt hulp of subsidie vragen om uw idee zelf uit te voeren. Of ons vragen ermee aan de slag te gaan. Bent u het niet eens met onze beleidskeuzes, dan horen we graag van u hoe het beter kan. Ook als u een concreet en uitgewerkt plan hebt, horen wij dit graag. Mail het plan en wij nodigen u uit voor een gesprek.

 • Iets anders melden over de openbare ruimte

  U wilt ons iets melden over de openbare ruimte, maar u vindt niet het juiste onderwerp. Laat het ons weten als er iets kapot is, niet werkt of ontbreekt.

 • Grofvuil laten ophalen

  Grof huishoudelijk afval dat te groot is voor de container, kunt u laten ophalen. Hiervoor maakt u een afspraak bij Spaarnelanden.

 • Trouwambtenaar van de gemeente kiezen

  U kunt uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten sluiten door 1 van onze trouwambtenaren. U geeft uw voorkeur door als u uw trouwdatum en locatie meldt. Of geef dit op een ander moment door via de mail, uiterlijk 6 weken van tevoren.

 • Probleem met afvalinzameling

  Problemen met de afvalinzameling meldt u online. Zoals een ondergrondse container die niet werkt of als uw afvalcontainer niet is geleegd.

 • Levenloos geboren kind registreren

  U kunt de gegevens van uw levenloos geboren kind laten opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Het maakt niet uit hoe lang geleden uw kind is geboren of hoe lang de zwangerschap heeft geduurd. U regelt de registratie online. Of in de publiekshal, dan maakt u telefonisch een afspraak.