Zoekresultaat 11 - 20 van 119 resultaten

  • Rioolaansluiting aanvragen

    U kunt uw huis of gebouw laten aansluiten op het openbaar riool. De gemeente legt dan de aansluiting aan tussen het openbaar riool en uw erfgrens (grens van uw tuin). Het gedeelte van de rioolleiding in of onder het huis en tuin moet u zelf laten aanleggen.

  • Tapontheffing

    U wilt zwak-alcoholhoudende dranken (minder dan 15% alcohol) verkopen tijdens een evenement of feest. Bijvoorbeeld op een braderie, muziekfeest of kermis. U moet een tijdelijke ontheffing (toestemming) aanvragen.

  • Dakkapel

    U wilt een dakkapel plaatsen. U heeft daar vaak een vergunning voor nodig. U kunt een vergunningcheck en aanvraag doen via het Omgevingsloket. In beschermd stadsgezicht gelden speciale regels. Bij een monument moet u altijd een vergunning aanvragen.

  • Studietoeslag bij een beperking

    Studenten hebben vaak een bijbaan om hun studie te betalen. Als u een beperking of chronische ziekte heeft, is bijverdienen moeilijker. Dan kunt u misschien extra geld ontvangen. We noemen dit individuele studietoeslag. Dit is maximaal € 352,80 per maand.

  • Dakopbouw

    U wilt extra ruimte aan uw gebouw toevoegen door een dakopbouw te plaatsen. U heeft daar een vergunning voor nodig. U kunt een vergunningcheck en aanvraag doen via het Omgevingsloket. In beschermd stadsgezicht gelden speciale regels.

  • Handtekening legaliseren

    Als u moet bewijzen dat uw handtekening echt van u is, laat uw handtekening dan legaliseren (voor echt verklaren) bij de gemeente. U zet uw handtekening waar de ambtenaar bij is. U maakt hiervoor een afspraak.

  • Hondenbelasting

    Met ingang van 1 januari 2023 wordt er in Hilversum geen hondenbelasting meer geheven.

  • Extra geld chronisch zieken en gehandicapten

    Als u een chronische ziekte of handicap heeft, maakt u vaak extra zorgkosten. Sommige kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering. Bijvoorbeeld uw reiskosten naar het ziekenhuis. De Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten vergoedt elk jaar maximaal € 500 van deze extra kosten.

  • Bewijs Nederlanderschap

    Een bewijs van Nederlanderschap is een document waarin staat dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U koopt dit document bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U kunt kiezen voor een bewijs van Nederlanderschap in meerdere talen.

  • Levenloos geboren kind inschrijven

    U kunt een levenloos geboren kind in laten schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat is niet verplicht. U maakt hiervoor een afspraak. De enige voorwaarde is dat u op het moment van de aanvraag in Nederland woont of gaat wonen.