Zoekresultaat 11 - 20 van 94 resultaten

 • Ontheffing Alcoholwet

  Regelmatig worden evenementen gehouden of zijn er activiteiten waarbij buiten de reguliere horecabedrijven alcoholhoudende drank wordt verstrekt. Om deze verstrekking te kunnen reguleren, met name vanuit gezondheidszorg en hygiëne, is in de Alcoholwet bepaald dat alcoholhoudende drank bij dit soort bijzondere gelegenheden alleen geschonken mag worden door iemand die in het bezit is van een Verklaring Sociale Hygiëne.

 • Legalisatie handtekening

  In sommige gevallen is het nodig aan te tonen dat een handtekening echt is. Legalisatie handtekening is het voor echt verklaren van een handtekening door de burgemeester.

 • Begraven / Asbestemming

  Gemeente Borne beschikt over één algemene begraafplaats.

 • Registratie levenloos geboren kind

  Het is voor ouders heel verdrietig als hun kind levenloos ter wereld komt. Een erkenning van het bestaan van hun kind door middel van een officiële registratie in de basisregistratie personen (BRP) kan hun verdriet niet wegnemen, maar hopelijk helpen bij de verwerking daarvan. Registratie gebeurt door de gemeente waar de ouders wonen.

 • Kabels en leidingen in openbare grond

  Particulieren en bedrijven mogen geen kabels en/of leidingen in openbare grond aanleggen. Alleen nuts- en telecombedrijven kunnen voor het leggen van kabels en leidingen in openbare grond een instemmingsbesluit of vergunning aanvragen. De werkzaamheden voor het leggen van kabels en/of leidingen in de openbare grond dienen uitgevoerd te worden volgens het 'Handboek kabels en leidingen 2017' (zie bijlage).

 • Monumentenvergunning

  U wilt uw monument verbouwen, onderhouden of restaureren? Voor veel werkzaamheden is een omgevingsvergunning nodig.

 • Leerlingenvervoer

  In bepaalde gevallen kan de gemeente het vervoer van uw kind naar school (gedeeltelijk) vergoeden. De gemeente Borne wil u stimuleren uw kinderen zoveel als mogelijk zelf naar school te laten gaan of naar school te brengen. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. De gemeente kan het vervoer (deels) vergoeden als uw kind vanwege een lichamelijke of verstandelijke handicap niet met het openbaar vervoer kan reizen. Of als uw kind naar een speciale school moet die niet in de buurt is. Leerlingenvervoer is er voor het reizen van huis naar school en terug.

 • Marktstandplaats

  In de gemeente Borne zijn drie mogelijkheden voor ambulante handelaren om waren te verkopen, n.l. op de weekmarkt, door het innemen van een permanente standplaats of door het innemen van een incidentele standplaats.

 • Energietoeslag

  De prijzen van energie zijn hard gestegen. Daarom kunnen huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag krijgen. Op deze pagina leest u hier meer over.

 • Gevonden/verloren voorwerpen

  Doe bij gemeente Borne aangifte over gevonden voorwerpen. U kunt het voorwerp bij de gemeente afgeven of thuis bewaren. Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar. Als er binnen 1 jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. U moet dan zelf binnen een maand het voorwerp ophalen. Onderstaande voorwerpen zijn gevonden en kunnen door de eigenaar opgehaald worden bij de receptie in het gemeentehuis. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het ophalen tekent u een ontvangstbewijs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Publiekszaken tel: 14074. Openingstijden van de receptie: maandag: 08.30 - 18.30 uur, dinsdag t/m donderdag: 8.30 - 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.