Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

 • Subsidieregeling kosten peuteropvang

  Met de subsidieregeling kosten peuteropvang wil het college gezinnen tegemoetkomen in de kosten van kinderopvang als ze geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het rijk. Ouders hebben geen recht op kinderopvangtoeslag van het Rijk omdat bijvoorbeeld één van de ouders niet werkt of omdat een alleenstaande ouder arbeidsongeschikt is. Voor deze gezinnen zijn de kosten voor kinderopvang vaak moeilijk te betalen, wat als gevolg heeft dat zij hun kinderen niet naar de opvang laten gaan. Met deze subsidieregeling kunnen ook de peuters uit deze gezinnen spelen bij een peuteropvang en daar in contact kunnen komen met leeftijdsgenootjes. Gezinnen die in aanmerking willen komen voor een gesubsidieerde plek in de kinderopvang kunnen contact opnemen met de organisatie waar zijn hun kind willen aanmelden en vragen of zij een gesubsidieerde plek beschikbaar hebben.

 • Draaigatje (exotische mier)

  Vorig jaar is de bijzondere mierensoort, het mediterraan draaigatje, aangetroffen in Apeldoorn. Deze mierensoort kan enorm veel schade aanrichten aan tuinen en woningen. Daarom hebben we in beeld gebracht waar deze mierenkolonie zich bevindt. En welke maatregelen we moeten nemen om de mierensoort te bestrijden.

 • Snippergroen

  Heeft u voor, naast of achter uw woning een stukje openbaar groen op gemeentegrond dat aan uw tuin of woning grenst? Wil u graag weten of het mogelijk is om het stukje snippergroen te kopen?

 • Toertochten en wielerwedstrijden

  Wanneer u een wedstrijd, toertocht of kaartleesrit in of door de gemeente Apeldoorn wilt houden, dan heeft u hier mogelijk een verklaring van geen bezwaar, ontheffing en/of vergunning voor nodig.

 • Stemmen bij volmacht

  Als u geen mogelijkheid ziet om een stem uit te brengen tijdens de verkiezingen, dan kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen. Iedereen met kiesrecht kan een stempas laten omzetten in een volmachtbewijs. De persoon die u machtigt, kan de volmachtsstem (maximaal 2 volmachten) alleen tegelijk met zijn/haar eigen stem uitbrengen.

 • Paspoort

  Wie naar het buitenland gaat, moet een geldig reisdocument hebben. Met een paspoort kunt u reizen naar alle landen van de wereld.

 • Kiezerspas

  Een kiezer kan met een kiezerspas in een andere gemeente stemmen dan de gemeente Apeldoorn. Met een kiezerspas voor de Europese verkiezingen kan iemand in alle gemeenten in Nederland stemmen.

 • Klein kansspel organiseren

  Wilt u iets organiseren waarbij er geld of prijzen te winnen zijn? En kan de speler geen invloed uitoefenen of hij iets wint? Dat is een kansspel. Voor een kansspel heeft u een vergunning nodig. Behalve als u speelt met mensen die elkaar kennen. Of als deelname gratis is, maar dan zijn er wel voorwaarden.

 • Vervangende stempas

  Bent u uw stempas kwijt? Of heeft u geen stempas ontvangen? Vraag dan bij de gemeente waar u op de dag van kandidaatstelling ingeschreven stond (23 april 2024) een vervangende stempas aan.