Zoekresultaat 11 - 20 van 30 resultaten

 • Mijn persoons­gegevens geheim­houden

  In de basisregistratie personen (BRP) staan de gegevens van alle Nederlanders. Verschillende organisaties gebruiken die databank. Je kunt ons vragen om jouw gegevens niet door te geven aan bepaalde organisaties. Dit is bijvoorbeeld nodig als je in een blijf-van-mijn-lijfhuis verblijft. 

 • Verhuizen

  Op deze pagina vind je meer informatie over verhuizen.

 • Erkenning kind

  Ben je niet getrouwd met de moeder van je (ongeboren) kind en hebben jullie geen geregistreerd partnerschap? Dan is het nodig om je kind te erkennen. De erkenning van het kind gebeurt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Je regelt de erkenning voor of na de geboorte.

 • Heb je moeite met lezen of schrijven?

  In onze gemeente wonen ruim 3700 laaggeletterden. Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met lezen en schrijven. Dat zorgt bijvoorbeeld voor problemen met het invullen van formulieren. Of het begrijpen van informatie over medicijnen die ze moeten gebruiken. Als je laaggeletterd bent vind je minder snel een baan en heb je je geldzaken vaak minder goed geregeld. Dit kan zorgen voor financiële problemen.

 • Onroerende­zaak­belas­ting (OZB)

  De onroerendezaakbelasting (OZB) is een gemeentelijke belasting die je betaalt over de waarde van een onroerende zaak. Een onroerende zaak is bijvoorbeeld een woning, een garage, een bedrijfspand of (bouw)grond.

 • Milieustraat

  Je kunt bijna al je huishoudelijk afval inleveren bij de milieustraat. Ook hier scheiden wij het afval. Je gooit het afval weg in de containers die daarvoor bestemd zijn. Heb je bedrijfsafval? Dan moet je als ondernemer zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. 

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Ga je werken met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen? Dan heb je een VOG nodig. Bijvoorbeeld als je in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. 

 • Regentonactie

  Je kunt regenwater heel makkelijk zelf opvangen in een regenton. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent. Bovendien komt dit regenwater niet meer in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden. De gemeente geeft daarom van 27 april tot en met 25 mei €50,- korting op de aanschaf van een regenton.

 • Discriminatie melden bij RADAR

  Discriminatie is wettelijk niet toegestaan. Toch komt het helaas vaak voor. Ervaar je dat je wordt gediscrimineerd? Dan kun je dit melden bij RADAR. RADAR is een van de anti-discriminatievoorzieningen in de regio Noord-Brabant. De klachtbehandelaars bij RADAR geven advies en ondersteunen je bij gevallen en gevoelens van discriminatie.

 • Regel het online

  Steeds meer zaken kun je makkelijk en snel online regelen. Loop je ergens tegenaan? Laat het ons weten. Wij helpen je graag!