Zoekresultaat 11 - 20 van 30 resultaten

 • Huishoudelijke ondersteuning

  Soms lukt het iemand met een ondersteuningsvraag niet het huis schoon te houden, ondanks de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor hulp kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage. Het centraal administratie kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.

 • Voorzieningen voor iedereen

  De gemeente heeft een aantal algemene voorzieningen waarvan iedereen gebruik kan maken. U hoeft hiervoor geen aanvraag bij de gemeente in te dienen; u kunt de zorg rechtstreeks regelen. Soms betaalt u een eigen bijdrage.

 • Vroeg Eropaf, samen geldzorgen aanpakken!

  In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens moeite om iedere maand rond te komen. Snelle hulp bij dit soortproblemen kan veel ellende voorkomen. De gemeente wil graag iedere inwoner met geldzorgen helpen. Gratis en vrijblijvend. Daarnaast zoekt de gemeente ook zelf contact met inwoners die moeite hebben om hun rekeningen voor huur, energie, water of de zorgverzekering te betalen. Onze hulp bij geldproblemen noemen we Vroeg Eropaf.

 • Antireclamesticker

  Wilt u geen ongeadresseerde reclame en/of huis-aan-huis bladen meer ontvangen? Haal dan een nee/ja of nee/nee sticker in het gemeentehuis en plak deze op uw brievenbus.

 • Adviseurs voor ondernemers

  Onze adviseurs zijn de contactpersonen tussen ondernemers en de gemeente. U kunt bij hen terecht met uw vragen en wensen over ondernemen in Noordoostpolder. Zij geven u advies over het starten en uitbreiden van een bedrijf, het aanvragen van vergunningen en subsidies en bedrijfslocaties.

 • Honden uitlaten

  In de gemeente Noordoostpolder zijn veel honden. De gemeente heft geen hondenbelasting. Om zo min mogelijk overlast van honden te hebben, houden hondenbezitters zich aan een aantal spelregels. In de bebouwde kom is uw hond altijd aangelijnd, behalve in een van de losloopgebieden.

 • Werk zoeken

  Ontvangt u een bijstandsuitkering en zoekt u betaald werk? Dan moet u zich altijd inschrijven op de website werk.nl van het UWV. Uw klantmanager kan u daarnaast ook aanmelden voor een re-integratietraject bij de Werkcorporatie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente, Concern voor Werk, werkgevers en het onderwijs.

 • Meldpunt overbodige regels

  De gemeente heeft een meldpunt ingesteld om overbodige, omslachtige of onbegrijpelijke gemeentelijke regelgeving tegen te gaan.

 • Koninklijke onderscheidingen

  Kent u iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving? Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een bijzondere sportieve prestatie? Dan kunt u die persoon voordragen voor een Koninklijke onderscheiding (een ‘lintje’). Dat doet u bij de gemeente waar hij of zij woont. Het is verstandig eerst contact op te nemen. Wij kunnen u dan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn.

 • Bruggen en sluizen

  Informatie over bedieningstijden van bruggen en sluizen in de gemeente.