Zoekresultaat 11 - 20 van 25 resultaten

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Wilt u voor een functie in het openbaar bestuur in aanmerking komen? Verhuist u naar het buitenland of gaat u trouwen? Dan hebt u soms een bewijs van Nederlanderschap nodig. Dit is een schriftelijke verklaring van de gemeente dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. Als u bij ons staat ingeschreven, vraagt u dit bij bewijs bij ons aan. Als u het bewijs nodig hebt voor een instelling in het buitenland, kunt u een meertalig bewijs aanvragen.

 • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

  Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? Dat kan bij de gemeente waar u of uw partner staan ingeschreven. U kunt hier online een afspraak maken voor uw geregistreerd partnerschap omzetting. U heeft hierbij de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

  De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document ook wel akte genoemd. De burgerlijke stand is een afdeling die deze officiële documenten maakt en bewaart. Voorbeelden van akten: - geboorteakte - huwelijksakte - echtscheidingsakte - overlijdensakte. U kunt een afschrift of uittreksel van een akte aanvragen bij de gemeente waar de akte is gemaakt. Geef aan waarom u het afschrift of uittreksel nodig hebt.

 • Uittreksel persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

 • Bewijs van in leven zijn

  Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Edam-Volendam ingeschreven? Vraag dit bewijs dan hier via het onderstaande formulier aan. U kunt ook langskomen bij de balie van het Stadskantoor. Maak hiervoor een afspraak.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  U kunt in het Stadskantoor een gevonden voorwerp aangeven en inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van 08.30 tot 16.30 uur. Het verlies van een voorwerp kunt u registreren via het registratieformulier.

 • Grond kopen, huren of pachten

  De gemeente is eigenaar van stukken grond in de gemeente. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken. U kunt hieronder met of zonder DigiD een aanvraagformulier invullen en meteen de administratiekosten van € 10,00 betalen.

 • Trouwen

  Wat leuk dat u gaat trouwen! Trouwen voor de gemeente noemen we het burgerlijk huwelijk. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten. U kunt hier online een afspraak maken voor uw huwelijks- of partnerschapsceremonie. U heeft hierbij de DigiD inlogcode en kopieën van ID's van beide partners nodig.

 • Geboorteaangifte

  Gefeliciteerd met de geboorte van uw kind. Is uw kind geboren in de gemeente Edam-Volendam? Dan kunt u hier digitaal geboorteaangifte doen. Doe dit binnen drie dagen na de geboorte van uw kind in de gemeente waar uw kind is geboren. U kunt ook een afspraak maken om in persoon geboorteaangifte te doen.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Heeft u een geldige verblijfsvergunning, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort persoonlijk bij ons aan de balie aanvragen. Met een vreemdelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Maak hier een afspraak.