Zoekresultaat 11 - 19 van 19 resultaten

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap in Halderberge

  Heeft u plannen om een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan? Bel ons dan op telefoonnummer 14 0165 voor het reserveren van een datum, tijdstip en locatie. Om aan uw wensen te kunnen voldoen is het van belang dat u éérst contact opneemt met de gemeente en pas daarna met de door u gewenste locatie.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Woont u in Nederland, heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en heeft u een verblijfsvergunning type III of IV? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. U maakt daarvoor een afspraak. Ook voor afhalen, maakt u eenvoudig een afspraak. U moet persoonlijk aanwezig zijn voor zowel de aanvraag als het afhalen van het document.

 • Erkenning van een kind

  Bent u niet getrouwd en wordt u vader of meemoeder? Dan kunt u het kind al voor de geboorte erkennen. Ook als u niet de biologische ouder bent. Door het kind te erkennen, wordt u de wettelijke vader of meemoeder. Maak telefonisch een afspraak via 14 0165 tussen 9.00 en 12.00 uur.

 • Melden scheiding

  Wilt u uw huwelijk beëindigen of wilt u uw geregistreerd partnerschap laten ontbinden of beëindigen? Afhankelijk van de situatie regelt u dit via rechtbank, advocaat of notaris. Binnen 6 maanden meldt u dit bij de gemeente waar u bent getrouwd of waar het partnerschap werd geregistreerd. Na de inschrijving is uw echtscheiding of ontbinding of beëindiging definitief.

 • Wonen in Halderberge

  Wonen in Halderberge, hét groene hart van de regio West-Brabant. Halderberge is een woongemeente met een unieke diversiteit aan kernen, bijzonder cultuurhistorisch erfgoed en een recreatieve en toeristische trekpleister. Oudenbosch, Oud Gastel, Hoeven, Bosschenhoofd en Stampersgat zijn 5 dorpen met unieke kernkwaliteiten. Halderberge heeft veel te bieden: een woning of appartement in een gezellig dorp, een woning aan het water, nabij het bos of in het buitengebied. In Halderberge kan het allemaal!

 • Uittreksel basisregistratie personen

  Soms heeft u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u in Halderberge woont. Op het standaard uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en –datum. Een uittreksel basisregistratie personen wordt vaak verward met een afschrift burgerlijke stand. Hierin staan gegevens uit een akte van geboorte, overlijden, huwelijk of echtscheiding.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u naar of binnen de gemeente Halderberge? Dan moet u dat bij ons melden. Doe dit niet eerder dan 4 weken voor uw verhuisdatum, maar maximaal 5 dagen na uw verhuisdatum. U kunt uw verhuizing digitaal doorgeven. Gaat u bij iemand inwonen? Stuur dan ook een verklaring van de toestemminggever mee.

 • Paspoort

  Heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u bij ons direct uw paspoort persoonlijk aanvragen. Daarvoor maakt u een afspraak. Na ongeveer 7 werkdagen kunt u uw paspoort afhalen. U moet dit persoonlijk doen. Ook kinderen moeten zelf bij de aanvraag en het afhalen aanwezig zijn. Ook voor afhalen, maakt u eenvoudig een afspraak.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Woont u in Nederland en heeft u NIET de Nederlandse nationaliteit EN geen vluchtelingenstatus? Dan heeft u naast uw geldig verblijfsdocument een vreemdelingenpaspoort nodig als u wil reizen naar het buitenland. Voor die aanvraag moet u een afspraak maken. U moet dan aantonen dat u van uw eigen autoriteit (ambassade van uw eigen land c.q. nationaliteit) geen nieuw paspoort kunt verkrijgen. Naast de aanvraag van het vreemdelingenpaspoort moet een speciaal formulier (C1) worden ingevuld en door u ondertekend. Wij laten dit beoordelen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra de akkoordbevestiging van het Ministerie binnen is, krijgt u van ons bericht en wordt de aanvraag van het vreemdelingenpaspoort verder verwerkt. U kunt het paspoort daarna na 7 werkdagen afhalen bij onze snelbalie. Ook voor afhalen, maakt u eenvoudig een afspraak.