Zoekresultaat 11 - 14 van 14 resultaten

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u een voorwerp vindt en u weet niet wie de eigenaar is, bent u verplicht zo snel mogelijk aangifte te doen. Dit doet u bij de gemeente waar u het voorwerp hebt gevonden. U kunt het voorwerp bij u houden of in bewaring geven bij de gemeente. Als u iets verloren heeft , kunt u hiervan persoonlijk aangifte doen aan de balie of digitaal.

 • Naamswijziging

  Om uw achternaam (geslachtsnaam) te wijzigen, dient u een verzoek in bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie (Dienst Justis). Over de wijziging van een voornaam beslist de rechter. Om de procedure te starten, moet u contact opnemen met een advocaat.

 • Basisregistratie personen (BRP), verwijderen of overschrijven gegevens

  Normaal gesproken kunt u geen gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) laten verwijderen. Er zijn echter twee uitzonderingen. De gemeente kan op uw aanvraag historische gegevens over adoptie of geslacht wijzigen indien in het verleden adoptie of geslachtswijziging heeft plaatsgevonden.

 • Verklaring onder ede of belofte

  Iedere burger is verplicht alle officiƫle akten en geschriften (brondocumenten) te laten zien die noodzakelijk zijn voor de juiste, volledige, actuele en betrouwbare opname van zijn persoonsgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit geldt ook als er zich gebeurtenissen in het buitenland hebben voorgedaan, waarbij een officieel document is opgemaakt. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte of bewijs van nationaliteit.