Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

 • Registratie levenloos geboren kinderen in de BRP

  Ouders die dat wensen, kunnen vanaf 3 februari 2019 hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen dus worden opgenomen in de basisregistratie.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u aan in het gemeentehuis. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. U kunt het paspoort na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuizing binnen of naar de gemeente Drimmelen.

 • Geboorte

  Is uw kind in de gemeente Drimmelen geboren? Geef de geboorte binnen 3 werkdagen aan in het gemeentehuis.

 • Kansspelautomaat - vergunning

  Als u één of meer kansspelautomaten wilt plaatsen in uw horecabedrijf dan heeft u een vergunning nodig: de zogeheten aanwezigheidsvergunning. De aanwezigheidsvergunning is niet nodig voor een behendigheidsautomaat. Bijvoorbeeld voor een flipperkast.

 • Kind erkennen

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind, bij voorkeur vóór de geboorte, erkennen.

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Wilt u aantonen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit? Dan kunt u een bewijs van Nederlanderschap aanvragen.

 • Trouwen

  Heeft u een trouwdatum, tijd en locatie in gedachte, dan kunt u deze hier reserveren met DigiD. De aangifte (voorheen ondertrouw) is zo ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs, en die van uw getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief en de rekening. Als uw huwelijk in één van onze vaste externe trouwlocaties plaatsvindt, raadpleeg dan vooraf de locatie op beschikbaarheid. Reserveren kan binnen 12 maanden van het huwelijk, is uw huwelijksdatum op een latere datum, neem dan contact op met ons op 140162.

 • Gratis trouwen

  Voor onze inwoners is het mogelijk op maandagochtend om 9.00 uur of 9.15 uur een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap (GP) te laten voltrekken. Door het huwelijk of GP te reserveren met DigiD is de aangifte van het huwelijk (voorheen ondertrouw) ook meteen geregeld. Houd uw kopieën legitimatiebewijs en die van uw 2 getuigen bij de hand. Hierna ontvangt u een bevestigingsbrief. Bij het huwelijk of GP komt u met uw 2 getuigen, meer gasten zijn niet toelaatbaar in de kleine spreekkamer.

 • Bedrijventerreinen

  Drimmelen ligt in het hart van West-Brabant en ligt nabij de A16 en A59. Binnen de gemeentegrenzen kent Drimmelen een variëteit aan lokale bedrijventerreinen. Het oude Dega terrein in Lage Zwaluwe wordt momenteel te koop aangeboden. Verder is geen uitgiftbare grond vanuit de gemeente beschikbaar. Via commerciële partijen zijn bedrijfsruimten te huur en te koop