Zoekresultaat 11 - 17 van 17 resultaten

  • Oude Dorp, ontheffing

    Om het Oude dorp verkeersluw te maken zijn verzinkbare paaltjes geplaatst in de Stationsstraat, Dorpsstraat en Zetveld. Deze maatregel is genomen om het gebied verkeersveiliger te maken. De nauwe straten zijn niet geschikt voor doorgaand verkeer. Wilt u als inwoner of ondernemer door de straten kunnen rijden? Vraag dan een ontheffing aan voor uw voertuig.

  • Rijbewijs aanvragen

    U vraagt een rijbewijs aan als u voor het eerst geslaagd bent voor een rijexamen of een nieuwe rijbewijscategorie. Maar ook als uw rijbewijs verloopt of gestolen is. U kunt een rijbewijs aanvragen bij de gemeente.

    Met een rijbewijs laat u zien dat u een motorvoertuig mag besturen. Ieder voertuig heeft een eigen rijbewijscategorie. Op uw rijbewijs staat voor welke categorieën u voertuigen mag besturen. Lees meer over rijbewijscategorieën op Rijksoverheid.nl.

    U vraagt een rijbewijs aan als:

    • u voor het eerst geslaagd bent voor een rijexamen;
    • u geslaagd bent voor een nieuwe categorie;
    • uw rijbewijs bijna verloopt of al verlopen is;
    • uw rijbevoegdheid ingeperkt is (bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte);
    • u een rijbewijs wilt omwisselen (bijvoorbeeld een buitenlands of militair rijbewijs);
    • uw rijbewijs kwijt of gestolen is;
    • uw rijbewijs beschadigd is.

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of uitbreiden met een categorie? Dat kunt u ook online aanvragen. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Rijbewijs online verlengen.

    Geldigheid

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    Als u gehandicapt bent en zelf auto rijdt of afhankelijk bent van vervoer door anderen, kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden; alleen u kunt er gebruik van maken.

    Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerkaarten: een bestuurderskaart en een passagierskaart. Voor beide gelden andere voorwaarden.

    Wilt u weten waar u kunt parkeren met de Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK), kijk dan op de kaart Parkeren Amstelveen. De openbare gehandicaptenparkeerplaatsen staan met een groene kleur aangegeven.

    Geldigheid

    Een gehandicaptenparkeerkaart wordt voor maximaal vijf jaar afgegeven. Afhankelijk van uw situatie kan dit ook korter zijn dan vijf jaar. Als uw gehandicaptenparkeerkaart is verlopen, kunt u een nieuwe kaart aanvragen.

    De gehandicaptenparkeerkaart is ook geldig in andere gemeenten en de meeste Europese landen. U moet zich wel aan de parkeerregels houden die daar gelden.

  • Overlast door een evenement

    Heeft u overlast van een (zeer) groot evenement? Meld dit bij de gemeente. De toezichthouder neemt dan contact met u op.

    Overlast melden

    Overlast van een groot evenement meldt u via het e-mailadres evenemententoezicht@amstelveen.nl. Vermeld daarbij uw adres en uw telefoonnummer.

    Tot een half uur voor het evenement is afgelopen kan de toezichthouder contact met u opnemen om meer informatie over uw melding te vragen of een reactie te geven.

    Muziekevenement in het Amsterdamse Bos

    Maximaal zeven keer per jaar is het mogelijk een muziekevenement te organiseren in het Amsterdamse Bos met een maximale geluidsontheffing. De gemeente ziet hier op toe en controleert ook tijdens deze evenementen of de geluidsnormen niet worden overschreden. Helaas hebben we geen invloed op het weer. Een bepaalde windrichting kan leiden tot een verdere geluidsversterking. Dit kan zorgen voor extra geluidsoverlast.

  • Gehandicaptenparkeerplaats

    Heeft u een handicap en daarom een vaste parkeerplaats bij uw adres nodig? Dan kan u een gehandicaptenparkeerplaats (GPP) aanvragen. Dat is een parkeerplaats die speciaal voor uw voertuig (auto, brommobiel of gehandicaptenvoertuig) is gereserveerd.

    Bij deze parkeerplaats staat het kenteken van uw voertuig vermeld, zodat duidelijk is dat de plaats alleen voor u bestemd is.

    De gehandicaptenparkeerplaats komt op een bestaande parkeerplaats die zo dicht mogelijk bij uw woning ligt. Een gehandicaptenparkeerplaats is altijd permanent. U kan geen tijdelijke aanvragen.

    Het is ook mogelijk om als bedrijf een gehandicaptenparkeerplaats voor een gehandicapte medewerker aan te vragen. NB het gaat hier niet om een “algemene gehandicaptenparkeerplaats” maar een gereserveerde plaats op kenteken voor de auto van de werknemer.

    Wilt u weten waar u kunt parkeren met de Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK), kijk dan op de kaart Parkeren Amstelveen. De openbare gehandicaptenparkeerplaatsen staan met een groene kleur aangegeven.

  • Klacht of verzoek indienen over verkeer

    U kunt een klacht indienen over overlast van verkeer. Denk aan lawaai, stank en drukte. Ook kunt u een verzoek indienen voor maatregelen die het verkeer veiliger maken. Bijvoorbeeld het instellen van een maximumsnelheid of een parkeerverbod. Werken de verkeerslichten niet? Ook daar kunt u een melding van maken.

    De gemeente neemt maatregelen om het verkeer veiliger te maken en beter te laten doorstromen. Voorbeelden zijn:

    • drempels
    • plateaus
    • verkeerslichten
    • dertigkilometerzones

    Geef snel en eenvoudig uw melding door via de Fixi-app of website: waar en wanneer het u uitkomt. De gemeente neemt uw melding over de verkeersituatie zo spoedig mogelijk in behandeling.

    Voor wegen die in beheer zijn van het rijk, kunt u een verzoek of klacht indienen bij Rijkswaterstaat.

  • Evenementenvergunning

    Om een evenement te organiseren is vaak een vergunning nodig. U vraagt de vergunning online aan.

    Vergunning of melding: risicoscan

    Of een vergunning nodig is voor een evenement hangt af van verschillende onderdelen. Om erachter te komen of u een vergunning moet aanvragen, vult u de risicoscan in. De risicoscan helpt ook om te bepalen hoe risicovol een evenement is. U ziet na het invullen ervan in welke categorie het evenement valt. De definitieve categorie wordt vastgesteld door de gemeente. Dat gebeurt als de vergunningsaanvraag of melding wordt behandeld. U voegt de ingevulde risicoscan toe aan uw aanvraag.

    De risicoscan is een Excel-bestand en bestaat uit twee delen:

    1. Vul het tabblad ‘Risicotabel’ in. Per onderdeel vult u een 0 of een 1 in. 0 betekent niet van toepassing, 1 betekent wel van toepassing.
    2. Ga naar tabblad ‘Resultaatblad Amstelveen’ en bekijk in welke categorie uw evenement valt. Valt uw evenement in categorie A, B of C? Dan heeft u een vergunning nodig. Vul de naam, datum en locatie van het evenement in. Geef eventueel een toelichting.

    Komt u na het invullen van de risicoscan uit op een klein evenement in klasse 0? Controleer op de pagina Klein evenement melden of een melding volstaat, of dat u toch een vergunning nodig heeft.

    Categorieën evenementen

    Er zijn 4 categorieën evenementen:

    • Klein evenement: categorie 0-evenement.
    • Regulier evenement: categorie A-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Aandacht evenement: categorie B-evenement, evenementenvergunning nodig
    • Risico evenement: categorie C-evenement, evenementenvergunning nodig