Zoekresultaat 11 - 20 van 30 resultaten

 • Nieuwsbrief voor ondernemers

  Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws? Meld u dan nu aan voor onze ondernemersnieuwsbrief!

 • Groslijsten

  De gemeente Dinkelland gaat werken met groslijsten, hier kunt u lezen wat dit inhoud en hoe het werkt.

 • E-facturatie

  Per 18 april 2019 moeten wij, als aanbestedende overheidsorganisatie, e-facturen (SI-UBL formaat) kunnen ontvangen en verwerken. Daarom streven wij ernaar om in 2019 zoveel mogelijk elektronische facturen (e-facturen) te ontvangen.

 • Contact ondernemers

  Contact met de bedrijfsconsulent, het ondernemersserviceteam of de klankbordgroep 'onderneem!'

 • Rioolaansluiting

  Gaat u een nieuw huis of bedrijfsgebouw bouwen? En heeft u een aansluiting op het openbare riool nodig? Vraag op tijd een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Hiervoor kunt u bellen met de gemeente.

 • Asbest

  Heeft u een pand gebouwd voor 1994? Dan kan het dak asbest bevatten. Steeds meer eigenaren vervangen hun asbestdak en kiezen voor een gezond, duurzaam en energiebesparend dak. Zo blijft uw woning, pand of schuur waardevast, verkoopbaar en verzekerbaar bij schade en brand. Wat moet en mag als het gaat om een asbestdak vervangen of saneren?

 • Bijstand voor ondernemers

  Soms kunt u bijstand (Bbz) aanvragen als zelfstandig ondernemer. Bijvoorbeeld als u een bedrijf wilt starten of als uw bedrijf financiële problemen heeft.

 • WhatsApp Buurtpreventie

  Steeds meer mensen maken gebruik van een buurt WhatsApp-groep. Ten eerste om gezamenlijk een oogje in het zeil te houden in hun straat, buurt of wijk, maar ook om verdachte situaties te melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen het initiatief van de WhatsApp-groepen van harte toe, omdat buurtbewoners extra ogen en oren zijn in de wijk. Doordat er relatief snel en eenvoudig veel buurtbewoners kunnen worden bereikt, is het voor inbrekers en andere ongenode gasten lastiger om hun slag te slaan. Hierdoor kan de Buurtpreventie Whatsapp-groep bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid bij u in de buurt.

 • OZB

  OZB is de onroerendezaakbelasting die berekend wordt over het bezit of het gebruik van een pand of een stuk grond. De hoogte van het bedrag hangt af van de waarde van het gebouw of de grond. Dit heet de WOZ-waarde. De gemeente berekent een percentage van die waarde als onroerendezaakbelasting. Het bedrag dat u moet betalen staat op de aanslag gemeentelijke belastingen.

 • Gokautomaten, aanwezigheidsvergunning

  De plaatsing van kansspelautomaten, zoals gokautomaten en fruitautomaten, is geregeld in de Wet op de Kansspelen (WodK) en het Speelautomatenbesluit. Op grond van artikel 30b WodK is het verboden zonder vergunning van de burgemeester één of meer kansspelautomaten in een horecabedrijf te hebben.