Zoekresultaat 11 - 20 van 29 resultaten

  • Verkiezingen, een ander machtigen

    Als u zelf niet kunt stemmen kunt u iemand anders machtigen om dit voor u te doen.

  • Afvalkalender

    U vindt hier de ophaaldagen van huishoudelijk afval, grofvuil, papier en gft-afval.  

  • Melden geur- en/of geluidsoverlast

    Ervaart u geur-, en/of geluidsoverlast door een bedrijf? U kunt hier een melding van geluidsoverlast en/of geuroverlast doen.

  • Paspoort

    Een paspoort kunt u digitaal aanvragen of persoonlijk bij het Stadskantoor. Voor het persoonlijk aanvragen en ophalen maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort afhalen. Vraag hieronder uw paspoort digitaal aan. Let op! Na de digitale aanvraag moet u nog wel langskomen voor het inleveren van een pasfoto en het nemen van uw vingerafdrukken.

  • Stemmen in een andere gemeente of vanuit het buitenland

    Stemt u in een andere gemeente dan de gemeente waar u woont? Dan heeft u een kiezerspas nodig. U kunt een kiezerspas aanvragen met uw DigiD. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vijf dagen voor de verkiezingen door de burgemeester zijn ontvangen 

  • Afschrift (uittreksel) burgerlijke stand

    De gemeente legt belangrijke gebeurtenissen in uw leven vast in een officieel document ook wel akte genoemd. De burgerlijke stand is een afdeling die deze officiële documenten maakt en bewaart. Voorbeelden van akten: - geboorteakte - huwelijksakte - echtscheidingsakte - overlijdensakte. U kunt een afschrift of uittreksel van een akte aanvragen bij de gemeente waar de akte is gemaakt. Geef aan waarom u het afschrift of uittreksel nodig hebt.

  • Gemeentelijke adviescommissie fysieke leefomgeving E-V (Mooi N-H adviseurs omgevingskwaliteit)

    U vindt hier meer informatie over de Gemeentelijke adviescommissie fysieke leefomgeving Edam-Volendam Edam- Volendam, voorheen de Welstand- en Monumentencommissie Edam-Volendam. Zij geeft advies aan burgemeester en wethouders over het uiterlijk van bouwwerken, over monumenten en voor zover het nodig wordt geacht, over andere activiteiten met het oog op en het in stand houden van een goede omgevingskwaliteit.

  • Slopen: melding indienen of omgevingsvergunning aanvragen

    Sloopmelding (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Wanneer u een sloopmelding moet doen, volgt uit het Besluit Bouwwerken leefomgeving. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer dan 10 m3 sloopafval vrijkomt. Ook als er sprake is van asbest, moet u een sloopmelding doen. Omgevingsvergunning slopen (vanaf 01-01-2024) Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? En gaat het om een beschermd monument en/of sloopwerkzaamheden in een beschermd stadsgezicht? Dan is een omgevingsvergunning slopen verplicht. U kunt hieronder omgevingsvergunning slopen aanvragen.

  • Gevonden en verloren voorwerpen

    U kunt in het Stadskantoor een gevonden voorwerp aangeven en inleveren. Dit kan tijdens openingstijden van 08.30 tot 16.30 uur. Het verlies van een voorwerp kunt u registreren via het registratieformulier.

  • Grond kopen, huren of pachten

    De gemeente is eigenaar van stukken grond in de gemeente. Soms kunt u een stuk grond van de gemeente kopen, huren of pachten. Bijvoorbeeld bouwkavels, landbouwgrond of groenstroken. U kunt hieronder met of zonder DigiD een aanvraagformulier invullen en meteen de administratiekosten van € 10,00 betalen.