Zoekresultaat 11 - 20 van 23 resultaten

 • Actief zijn en meedoen, hulpvraag

  Kunt u niet meer zelfstandig het huis uit of bent u eenzaam en maakt u moeilijk nieuwe vrienden, dan kunt u een gesprek vragen met een medewerker van team Wmo. Hij/zij kijkt samen met u wat u zelf kunt doen of waar mensen uit u omgeving u mee kunnen helpen. Als uit het gesprek naar voren komt dat u hulp nodig heeft die aansluiten bij uw omstandigheden, bijvoorbeeld een scootmobiel dan kan de medewerker u helpen met een maatwerkvoorziening.

 • Geluidzonering industrieterrein en akoestisch onderzoek

  Sommige industrieterreinen zijn aangewezen als gezoneerde industrieterreinen. Wij zijn ervoor verantwoordelijk dat het geluid op deze industrieterreinen binnen de afgesproken zone blijft.

 • Vrije plakplaatsen

  De gemeente Maastricht heeft 14 vrije plakplaatsen verspreid over de stad bestemd voor niet-commerciële affiches of aankondigingen. Reclame plakken is verboden.

 • Professionele instellingen welzijn en zorg, subsidie

  De gemeente Maastricht geeft subsidie aan professionele instellingen voor activiteiten op het gebied van welzijn en zorg.

 • Politieke partij, registratie voor Gemeenteraadsverkiezingen

  Nieuwe politieke partijen voor de Gemeenteraadsverkiezingen moeten zich inschrijven bij verkiezingen@maastricht.nl. Als u aan alle voorwaarden voldoet, mag u een kandidatenlijst inleveren.

 • Schade aan wegen melden

  Schade aan wegen, stoepen, fietspaden, pleinen of wandelpaden of aan verkeersborden of verkeerstekens kunt u melden bij de gemeente Maastricht. Wij pakken uw melding zo snel mogelijk op en informeren u over de voortgang en afhandeling.

 • Brandbeheersing, aanvalsplan

  Grote bedrijven en organisaties moeten door de brandweer een aanvalsplan laten opstellen. Dit plan bevat een beschrijving van de inrichting van het bedrijf plus de plaats van gevaarlijke stoffen, installaties, vluchtwegen, brandvrije deuren en de bluswatervoorziening enzovoort.

 • Bibob, toets

  De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob) geeft bestuursorganen, zoals bijvoorbeeld de gemeente, een mogelijkheid om de integriteit van bedrijven en personen waarmee ze zaken doen, te controleren. Het doel van de wet Bibob is het voorkomen van misbruik van vergunningen, subsidies en vastgoedovereenkomsten.

 • Klacht over de gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kunt u hierover een klacht indienen. Klachten mogen niet gaan over besluiten of beleid van de gemeente of over onderhoud of overlast in de openbare ruimte. 

 • Dubbel betaald parkeergeld terugvragen

  Als een parkeerautomaat niet goed werkt, moet u bij een andere automaat alsnog betalen. Heeft u mogelijk dubbel parkeergeld betaalt? Dan kunt u een verzoek om terugbetaling parkeergeld indienen.