Zoekresultaat 21 - 26 van 26 resultaten

 • Bibob, toets

  De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob) geeft bestuursorganen, zoals bijvoorbeeld de gemeente, een mogelijkheid om de integriteit van bedrijven en personen waarmee ze zaken doen, te controleren. Het doel van de wet Bibob is het voorkomen van misbruik van vergunningen, subsidies en vastgoedovereenkomsten.

 • Klacht over de gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe u bent behandeld door een medewerker van de gemeente? Dan kunt u hierover een klacht indienen. Klachten mogen niet gaan over besluiten of beleid van de gemeente of over onderhoud of overlast in de openbare ruimte. 

 • Dubbel betaald parkeergeld terugvragen

  Als een parkeerautomaat niet goed werkt, moet u bij een andere automaat alsnog betalen. Heeft u mogelijk dubbel parkeergeld betaalt? Dan kunt u een verzoek om terugbetaling parkeergeld indienen.

 • Automatische incasso gemeentelijke belastingen

  De gemeentelijke belastingen betaalt u aan de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Bij automatische incasso geeft u de BsGW toestemming om het bedrag in termijnen van uw rekening af te schrijven.

 • Hofleverancier, predicaat

  Het predicaat Hofleverancier is een erenaam voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Vraag om deze eretitel als uw bedrijf langer dan 100 jaar bestaat. Doe dit bij de burgemeester van de gemeente waarin uw bedrijf staat.

 • Kinderopvang, starten

  Ondernemers die kinderopvang willen verzorgen, moeten een aanvraag indienen bij de gemeente. De gemeente regelt uw inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).