Zoekresultaat 11 - 20 van 60 resultaten

  • Parkeervergunning voor bedrijven

    In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.

  • Vuurwerk, opslag en verkoop

    Vuurwerk mag u niet zonder toestemming opslaan. Als u minder dan 10.000 kilo wilt opslaan moet een melding vuurwerkbesluit maken via de website van infomail. Bij een opslag van meer dan 10.000 kilo moet u in het bezit zijn van een omgevingsvergunning.

  • Achternaam, wijziging

    Wanneer u uw achternaam wilt wijzigen, kunt u dit aanvragen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Gebruik hiervoor het speciale aanvraagformulier.Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan wordt uw nieuwe naam opgenomen in de basisregistratie personen (BRP).

  • Vreemdelingenpaspoort

    Als u de Nederlandse nationaliteit niet heeft, maar wel in Nederland woont en verblijft, kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u kunt aantonen dat u geen paspoort kunt krijgen in het land waar u vandaan komt. Met het vreemdelingenpaspoort kunt u naar het buitenland reizen. Het paspoort is in alle landen geldig, behalve in het land waar u vandaan komt. Vaak heeft u daarnaast een visum nodig.De geldigheid van het paspoort hangt af van het soort paspoort dat u krijgt. Het is maximaal 5 jaar geldig.In het paspoort worden uw vingerafdrukken opgenomen. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.Heeft u een vluchtelingenstatus? Dan kunt u geen vreemdelingenpaspoort aanvragen. Vraag een vluchtelingenpaspoort aan.

  • Milieumelding

    Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten een milieumelding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels.

  • Individuele studietoeslag aanvragen

    Veel studenten hebben een bijbaan om hun studie te kunnen betalen. Maar studenten met een beperking kunnen vaak niet of nauwelijks bijverdienen. Voor hen is er de individuele studietoeslag. Dit geeft een steuntje in de rug om toch een opleiding te doen.

  • Omgevingsplan, wijzigen

    Een aanvraag voor een bouwinitiatief/bouwplan kan in strijd zijn met het bestemmingsplan. De gemeente kan besluiten het bestemmingsplan hiervoor te wijzigingen als daar een goede reden voor is. Bijvoorbeeld omdat het plan een positieve ontwikkeling is voor het gebied.

  • Grond afgraven en verplaatsen (grondverzet)

    Grond afvoeren of grondverzet moet u meestal melden, omdat er allerlei regels van toepassing zijn. Vervuilde grond bijvoorbeeld, moet worden afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf en wordt gedaan door een erkende transporteur. In sommige gevallen zijn er wettelijke eisen van toepassing op een specifieke locatie. Dan kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld de flora- en faunawetgeving of moet er eerst een archeologisch onderzoek plaatsvinden.

  • Situatiekaarten

    Soms heeft u landmeetkundige gegevens nodig. Bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen over de erfgrens of voor de aanvraag van een vergunning. De gemeente bepaalt de grens tussen de grond van de gemeente en die van een ander.

  • Inschrijven buitenlandse student

    Als je in het buitenland woont en terug wil verhuizen naar Nederland, schrijf je je in bij de gemeente waar je gaat wonen. Het betreft een hervestiging wanneer u al eerder in Nederland heeft gewoond of als u naar het buitenland bent verhuisd na oktober 1994.