Zoekresultaat 11 - 20 van 150 resultaten

 • Algemene begraafplaats

  In de gemeente Oost Gelre is een algemene begraafplaats aan de Vragenderweg (ongenummerd) in Lichtenvoorde. De overige begraafplaatsen worden beheerd door de kerken in de verschillende kernen. Wilt u een grafbedekking (gedenktekens, zerken en kruizen) aanbrengen op een graf op de algemene begraafplaats? Dan moet u een vergunning vragen bij het college van burgemeester en wethouders.

 • Geregistreerd partnerschap in huwelijk omzetten

  Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kunt u in elke gemeente regelen. In Oost Gelre kunt u uw omzetting digitaal plannen. U kiest zelf de locatie, de trouwambtenaar van uw voorkeur en de gewenste datum. U betaalt met IDEAL (indien van toepassing).

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Het bewijs van Nederlanderschap is het schriftelijke bewijs van de gemeente dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

 • Bouwkavels

  Bouwkavels voor particuliere woningbouw zijn percelen grond voor de bouw van een woning. Iedereen kan van de gemeente Oost Gelre bouwrijpe grond kopen om daarop voor zichzelf een woning te bouwen. Wilt u weten of er nog beschikbare kavels zijn, kijk dan op de website bouweninoostgelre.nl door te klikken op de button.

 • Erkennen kind

  Bent u niet getrouwd? En heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft een kind bij geboorte volgens de wet alleen een moeder. Wilt u het kind erkennen? Maak dan een afspraak. Woont u in het buitenland neem dan eerst telefonisch contact met ons op.

 • Rioolverstopping

  Helaas komt het wel eens voor dat de riolering in of bij uw woning verstopt raakt. Dat is natuurlijk heel vervelend. Een verstopping kan optreden op uw terrein in de huisriolering of in de afvoerbuis naar het gemeenteriool. Maar het kan ook optreden in het gemeentelijk riool.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Kunt u niet ver lopen? En is het daarom nodig dat u dichtbij uw bestemming parkeert? Dan heeft u misschien recht op een gehandicaptenparkeerkaart.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Als u een geldige verblijfsvergunning hebt, maar (nog) niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. U vraagt een vreemdelingenpaspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor moet u een afspraak maken.

 • Bibob onderzoek bij omgevingsvergunning

  Als de bouwkosten meer dan € 500.000 bedragen voert de gemeente een Bibob onderzoek uit. Zo proberen we te voorkomen dat we meewerken aan criminele activiteiten.

 • Verhuizing doorgeven

  Verhuist u binnen of naar de gemeente Oost Gelre? Geef uw verhuizing dan op tijd aan ons door. Dat doet u maximaal 28 dagen voor de verhuizing en in ieder geval binnen 5 dagen na verhuizing.