Zoekresultaat 11 - 20 van 154 resultaten

  • Afvalstoffenheffing

    Wij gebruiken de opbrengst van de afvalstoffenheffing om het huishoudelijk afval op te halen en te verwerken. Maar ook voor bijvoorbeeld het plaatsen en legen van glasbakken en het vegen van de straten.

  • Alcohol schenken tijdens evenement

    Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, zwak alcoholhoudende drank (minder dan 15% alcohol) schenken? Dan heeft u toestemming (ofwel een ontheffing) nodig van de gemeente. Meestal mogen alleen horecazaken met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Alleen onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om zonder vergunning, maar met ontheffing, zwak alcoholhoudende drank te verstrekken.

  • Personenalarmering

    Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen. Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van de situatie. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

  • Grof huis- en tuinafval

    Grof huis- en tuinafval is afval dat niet in de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval past. U mag het niet naast de kliko voor restafval of ondergrondse verzamelcontainer voor restafval zetten. U kunt grof afval inleveren bij het Afvalbrengstation of laten ophalen.

  • Verwijsindex

    De Verwijsindex is een landelijk digitaal systeem waarin professionals hun betrokkenheid bij jeugdigen tot 23 jaar kunnen aangeven.

  • Leerlingenvervoer

    Kan uw kind niet lopend of op de fiets naar school door de afstand of door een beperking? Dan komt u in aanmerking voor een bijdrage in de vervoerskosten van uw kind. U kunt de bijdrage in de vervoerskosten aanvragen bij de gemeente.

  • Regeling voor medisch afval

    Als u veel luierafval heeft, kunt u dat gratis inleveren bij inleverpunten. Als u door medische redenen veel stoma- en/of incontinentiemateriaal heeft, kunt u in aanmerking komen voor een speciale regeling.

  • Buitenlandse echtscheiding

    Bent u in het buitenland gescheiden? Dan moet u ervoor zorgen dat uw echtscheiding bij de gemeente wordt geregistreerd.

  • Rioolverstopping

    Is uw riool verstopt? Dan moet u er eerst achter komen waar de leiding verstopt is. Dat doet u door de erfgrensput op te graven. Het putje bevindt zich meestal 50 cm binnen de perceelgrens. Als u niet weet waar dat putje ligt, kunt u contact opnemen met de gemeente. Het riool waar u verantwoordelijk voor bent loopt van de erfgrensput naar en in uw huis. Wij zijn verantwoordelijk voor het gedeelte tussen het gemeentelijk riool en de erfgrensput.

  • Kapotte straatverlichting

    Als 1 straatlantaarn of een hele rij lampen niet brandt, meld het ons.