Zoekresultaat 11 - 20 van 53 resultaten

 • Woo-verzoek doen

  Inwoners hebben recht op informatie van de gemeente. Dit is geregeld in de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). Veel van de gemeentelijke informatie is al openbaar. Die informatie vindt u in het raadsinformatiesysteem, op www.overheid.nl en in de besluitenlijsten van burgemeester en wethouders. Is de informatie die u zoekt nog niet openbaar? Dien dan een WOB-verzoek in. Dat moet per brief. Per e-mail kan niet.

 • Subsidie voor preventie zorg en verbetering welzijn

  Heeft u een vooruitstrevend idee om inwoners meer te betrekken bij de samenleving? Een nieuw plan om hen meer in hun kracht te zetten? Of weet u hoe u inwoners beter kunt helpen bij het maken van slimme keuzes voor hun gezondheid en welzijn, waardoor problemen worden voorkomen? Dan heeft u misschien recht op subsidie. Uw activiteit moet wel nieuw zijn. Inwoners en organisaties kunnen tot 1 oktober 2023 deze subsidie aanvragen. Gebruik hiervoor het online invulformulier.

 • Overzicht van alle subsidies

  Bij de gemeente kun je voor verschillende zaken subsidie aanvragen. Op deze pagina een overzicht van alle subsidies met een korte uitleg.

 • Standplaatsvergunning warenmarkt aanvragen

  Op woensdagochtend en zaterdag is er markt in het centrum van Wageningen. Wilt u op de warenmarkt staan om uw producten te verkopen in een kraam of bijvoorbeeld een bestelbus? Dan heeft u daar een commerciële marktplaatsvergunning voor nodig. Voor een niet-commerciële marktplaats kunt u een vergunning aanvragen voor op de zaterdagmarkt.

 • Duurzame lening voor ondernemers aanvragen

  Bent u een bedrijf of instelling en wilt u investeren in energiebesparing en/of opwekking van duurzame energie? Dan kan het Energiefonds Wageningen u helpen. U kunt hierbij een lening aanvragen. Voorbeelden van investeringen zijn energiezuinige verlichting, schilisolatie, warmtepomp en zonnepanelen.

 • Vergunning kamerverhuur aanvragen

  Als u kamers verhuurt aan 3 of meer personen op 1 adres dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket. Verhuurt u kamers aan maximaal 2 personen? Of verhuurt u kamers boven een winkel, restaurant of kantoor? Dan heeft u in beide gevallen geen vergunning nodig

 • Subsidie algemeen aanvragen

  Wilt u subsidie aanvragen voor eenmalige of jaarlijks terugkerende activiteiten waar geen speciale subsidie voor is? Dan heeft u misschien recht op subsidie vanuit onze algemene subsidiepot. U moet uw online aanvraag uiterlijk 8 weken voor de startdatum inleveren bij de gemeente. Vraagt u jaarlijkse subsidie aan? Dan moet u uw aanvraag uiterlijk 1 mei in het jaar daarvoor inleveren.

 • Jubileumsubsidie aanvragen

  Maatschappelijke organisaties en scholen kunnen subsidie aanvragen om hun jubileum feestelijk te vieren. U vraagt de subsidie online aan. Uw aanvraag moet uiterlijk 8 weken voor de startdatum bij ons binnen zijn.

 • Horecabedrijf beginnen of overnemen (exploitatievergunning)

  U wilt een horecaonderneming starten, overnemen, uitbreiden of veranderen. Dan gelden een aantal regels. Ook heeft u een exploitatievergunning nodig. Neem eerst persoonlijk contact op met de afdeling vergunningen voordat u het aanvraagformulier invult. Zij vertellen dan ook welke documenten u mee moet sturen. U bereikt de afdeling vergunningen via (0317) 49 29 11.

 • Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

  U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft subsidie. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties. Voor organisaties en bedrijven is er een andere manier van aanvragen.