Zoekresultaat 11 - 20 van 30 resultaten

 • Grondwater onttrekken voor gebruik in industrie

  Je wil grondwater oppompen voor industrieel gebruik. Bijvoorbeeld bij de productie van levensmiddelen. Onttrek je veel grondwater? Of onttrek je grondwater bij een dijk? Vraag dan een vergunning aan. Bij kleinere hoeveelheden moet je een melding doen. 

 • Water oppompen uit beken en sloten

  Je wil water oppompen uit een beek, sloot, vijver of riviertje. Bijvoorbeeld om te sproeien. Dit noemen we onttrekken. Lees welke regels er gelden en hoe je een vergunning aanvraagt.

 • Bouwen bij een dijk of kade

  Je wil iets (ver)bouwen op of bij een dijk of kade. Of je wil iets weghalen. Het is belangrijk dat de dijk bij de werkzaamheden niet beschadigt. En de dijk moet goed bereikbaar blijven voor onderhoud en bij nood. Daarom moet je een vergunning aanvragen.

 • Water lozen op de RWZI

  Je wil water lozen op een zuivering (RWZI) of op een rioolwaterleiding die naar de zuivering toe gaat. Lees welke regels er zijn.

 • Grondwater uit bodemsanering of proefonttrekking lozen

  Je wil water dat je oppompt bij een bronbemaling lozen op een beek. sloot of vijver. Soms moet je dit melden bij ons. Soms moet je een vergunning aanvragen. Dit hangt af van hoeveel water je wil lozen. En van hoe schoon het water dat je wil lozen is. 

 • Lozen huishoudelijk afvalwater

  Bouw je een huis en heb je geen aansluiting op het riool? Wil je het water van je douche, wc of wasmachine lozen in een sloot, beek of riviertje? Je hebt dan toestemming nodig van het waterschap. 

 • Water uit beken sloten lozen in het water waar het vandaan kwam

  Je wil water dat je uit een beek of sloot hebt opgepompt weer terugbrengen in het water waar het vandaan kwam. Lees op deze pagina of dit mag en wat je moet doen. 

 • Grondwater schoonmaken

  Je wil grondwater oppompen om het schoon te maken. Dat noemen we grondwatersanering. Pomp je veel grondwater op? Of pomp saneer je bij een dijk? Vraag dan een vergunning aan. Kleinere saneringen hoef je alleen bij ons te melden. Een vergunning of melding regel je voordat je met je werkzaamheden begint.

 • Kabels en leidingen aanleggen

  Voor het leggen van kabels of leidingen in de buurt van het water gelden regels. Soms heb je een vergunning nodig, soms hoef je het alleen te melden. Lees welke regels er zijn en vraag een vergunning aan of doe een melding.

 • Evenement organiseren

  Organiseer je een tocht, een wedstrijd of een ander evenement op het water of langs het water? Dan heb je meestal een vergunning nodig. Soms hoef je een evenement alleen te melden.