Zoekresultaat 11 - 20 van 192 resultaten

  • Beschut en beschermd wonen

    Kunt u door geestelijke problemen niet zelfstandig thuis wonen? Of voelt u zich kwetsbaar en hebt u zorg en ondersteuning nodig? Dan kan een beschermde woonomgeving met dag-en-nachthulp een oplossing zijn. U wordt daar geholpen om goed voor uzelf te zorgen. Beschut wonen kan ook. Dan woont u zelfstandig in een woonvoorziening met anderen die ook hulp krijgen. U betaalt daar uw eigen huur en woonlasten. Er zijn groepsactiviteiten en u hebt vaste momenten met de begeleiding. U kunt ons eerst bellen om de mogelijkheden te bespreken. Of u doet samen met uw begeleider de aanvraag.

  • Bijstandsuitkering

    U vraagt een bijstandsuitkering aan als u niet genoeg inkomen of vermogen hebt om van te kunnen leven. En niet in aanmerking komt voor een andere uitkering of voorziening. Geef uw gegevens door en binnen 5 werkdagen bellen we u om uw situatie te bespreken en te vertellen welke informatie we van u nodig hebben.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u in de publiekshal. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Besluitenlijsten

    Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag. De besluiten die het college in deze vergadering neemt, staan op gemeentebestuur-haarlem.notubiz.nl.

  • Overlast van mensen op straat of in een park

    Bij ernstige overlast in de openbare ruimte belt u onze meldkamer Handhaving: telefoon 023 511 49 50. Bijvoorbeeld als mensen iets vernielen, zich vervelend gedragen of iemand anders lastigvallen. Een handhaver komt dan zo gauw mogelijk. 's Nachts is de meldkamer dicht, dan belt u de politie op 0900 8844. Bel 112 als het gaat om een spoedeisende situatie of misdrijf. Minder urgente problemen meldt u online. Zoals terugkerende overlast van hangjongeren en dak- en thuislozen en gevolgen van vandalisme.

  • Trouwen

    In Haarlem kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het stadhuis of op een zelfgekozen locatie. De locatie en datum van de ceremonie geven u en uw partner samen aan ons door. Dat kan online door beiden in te loggen met DigiD. Online melden kan alleen als u de Nederlandse nationaliteit heeft. Komt u liever naar de publiekshal, dan belt u voor een afspraak.

  • Particuliere marktvergunning

    Als u als particulier of particuliere organisatie een markt wilt organiseren op openbaar of eigen terrein hebt u een vergunning nodig. Die krijgt u voor de hele markt, niet per standplaats. U hebt deze vergunning niet nodig als de markt plaatsvindt in een gebouw. U vraagt de marktvergunning uiterlijk 8 weken van tevoren aan.

  • Hulpmiddelen

    U kunt hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning aanvragen als u voor langere tijd minder mobiel bent. Zoals een rolstoel, scootmobiel of traplift. Bel ons om uw situatie te bespreken. Of geef via het terugbelformulier alvast door wat u nodig hebt.

  • Opvang dak- en thuislozen

    Als u dakloos bent, niet goed voor uzelf kunt zorgen en u kunt niet bij iemand terecht. Dan kunt u zich aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (BCT) voor opvang. Ook voor een briefadres en bijstandsuitkering kunt u daar terecht. U meldt zich op een werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Daar bekijken ze welke problemen u hebt en welke hulp daarbij past.

  • Subsidie voor wijkplatforms

    Wijkplatforms kunnen subsidie aanvragen voor kosten voor bijvoorbeeld zaalhuur, communicatie of het organiseren van activiteiten voor de wijk. Wilt u dit jaar subsidie ontvangen, dan vraagt u de subsidie aan voor 1 oktober van dit jaar. Wilt u een aanvraag doen voor volgend jaar, dan vraagt u aan vanaf 1 november van dit jaar.