Zoekresultaat 21 - 30 van 48 resultaten

 • Naar het buitenland verhuizen (emigreren)

  Verblijf je in een periode van 12 maanden meer dan 8 maanden in het buitenland? Geef dit dan binnen 5 dagen voor je vertrek aan de gemeente door. Let op: eerder dan 5 dagen voor vertrek aangifte doen, kan niet.

 • Bezwaar tegen WOZ-waarde

  Vind je de vastgestelde WOZ-waarde niet juist of staat er een fout op het aanslagbiljet? Op deze pagina vind je informatie over bezwaar maken en de voorwaarden.

 • Paspoort

  Wil je een paspoort aanvragen of vernieuwen? Dat doe je in het stadhuis. Hiervoor maak je eerst een afspraak. Houd rekening met een wachttijd van enkele weken. Vanaf 5 werkdagen na de 1e afspraak kan je het nieuwe paspoort ophalen. Ook dat gaat op afspraak.

 • Boom kappen

  Als je een of meerdere bomen op je grondgebied wilt kappen, moet je daarvoor meestal een omgevingsvergunning voor kappen aanvragen.

 • Trouwen en geregistreerd partnerschap

  Jij en je partner willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Meld je plannen bij de gemeente waar de ceremonie plaatsvindt. Je kunt je melding online doorgeven. Dit kan vanaf een jaar voor de huwelijks- of partnerschapsdatum.

 • Ontheffing geluidshinder

  Gebruik je machines of werktuigen die voor omwonenden geluidshinder veroorzaken? Bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden, werk aan het spoor of bouwwerkzaamheden in de nacht en/of vroege ochtend? Dan moet je een ontheffing aanvragen.

 • Garantstelling of logiesverstrekking

  Een garantstelling betekent dat je verantwoordelijk bent voor de kosten van je gast. Een logiesverstrekking betekent dat je gast bij jou in huis logeert tijdens zijn verblijf in Nederland.

 • Tweede paspoort

  Je wilt een tweede paspoort aanvragen of vernieuwen. Het aanvragen en afhalen gaat alleen op afspraak. Vergeet niet om ook een afspraak te maken voor het afhalen van je paspoort.

 • Geboorteaangifte in Amersfoort

  Heb je een kindje gekregen? Gefeliciteerd! De aangifte van geboorte doe je uiterlijk de derde dag na de geboorte in de gemeente waar het kind geboren is. Bij de gemeente Amersfoort kan dat altijd door een afspraak te maken om langs te komen bij de balie in het stadhuis. In bepaalde gevallen kan het ook digitaal. Lees hieronder alle informatie over hoe dit gaat en wat de voorwaarden zijn.

 • Eigen bijdrage bij persoonsgebonden budget voor zorg

  Ben je 18 jaar of ouder en krijg je zorg uit gemeentelijke voorzieningen? Dan moet je een deel zelf betalen. Dit is de eigen bijdrage.