Zoekresultaat 21 - 26 van 26 resultaten

  • Klein chemisch afval (kca)

    Klein chemisch afval (kca) is huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Het afval bevat bijvoorbeeld lood, kwik, cadmium, chroom of organische oplosmiddelen. U herkent klein chemisch afval aan het symbool: een afvalcontainer met een kruis erdoorheen. U levert klein chemisch afval in bij afvalbrengstation Ecopark DeLimes. U mag het niet bij uw andere afval weggooien. Wat is klein chemisch afval batterijen of (kapotte) oplaadbare batterijen chloor, spiritus, petroleum spaarlampen/energiezuinige lampen tl-buizen vloeibare gootsteenontstopper lampenolie meubelwas bestrijdingsmiddelen/insecticiden vlooienband petroleum schoensmeer spuitbussen nagellak, aceton, cosmetica medicijnen kwikthermometers injectienaalden (in speciale box, verkrijgbaar bij de apotheek) verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen lijmen, kitten, vulmiddelen, kneedbaar hout bij het verven gebruikte producten zoals ammoniak, terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine kwikschakelaars (zoals "niet-digitale" verwarmingsthermostaten) fotofixeer / foto-ontwikkelaar etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur zoutzuur accu's benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie koelvloeistof oliefilters Wel of geen klein chemisch afval? Check de Afvalscheidingswijzer (MilieuCentraal). 

  • Parkeren in een blauwe zone

    In een blauwe zone mag u maximaal 2 uur gratis parkeren met gebruik van een parkeerschijf. Draai bij aankomst uw parkeerschijf naar het tijdstip van aankomst. U kunt de blauwe zone herkennen aan de blauwe streep langs de stoeprand of op de weg. Wanneer geldt de blauwe zone Maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Blauwe zones gelden niet op feestdagen en op feestdagen die als zondag gelden: Nieuwjaarsdag 1e en 2e Paasdag Koningsdag Hemelvaartsdag 1e en 2e Pinksterdag 1e en 2e Kerstdag Parkeervergunning voor blauwe zones Er zijn 2 blauwe zones waarvoor een parkeervergunning kan worden aangevraagd: Kerk en Zanen Anna van Burenlaan (en omgeving) Woont u in een van deze blauwe zones of heeft u hier uw bedrijf? Dan kunt u een parkeervergunning aanvragen bij Parkeerservice. Voor andere blauwe zones in de gemeente zijn geen parkeervergunningen verkrijgbaar. Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u onbeperkt parkeren in een blauwe zone. U moet de kaart goed zichtbaar achter uw voorruit leggen. Of u start een parkeeractie met de 'GPA gehandicaptenparkeerapp'. Deze kunt u downloaden in de Google Play Store (Android), Appstore (Apple).

  • Afstand doen van grafrechten

    Een particulier graf of urnenplaats op een gemeentelijke begraafplaats koopt u voor een bepaalde periode. U betaalt hiervoor grafrechten. Loopt de termijn af, dan kunt u de grafrechten verlengen of afstand doen van de grafrechten. Afstand doen van grafrecht kunt u ook op ieder moment doen. 

  • Parkeerboete en bekeuringen

    U kunt een parkeerboete krijgen als u niet (of niet voldoende) betaald heeft bij de parkeerautomaat of via een parkeerapp. U betaalt met deze boete alsnog de parkeerbelasting die u voor het parkeren van uw auto had moeten betalen. U ontvangt de boete (de ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’) van ParkeerService. Tobias Fiscaal int voor Parkeerservice de naheffingsaanslag. Op de website van Parkeerservice leest u ook hoe u bezwaar kunt maken. Bekeuringen via CJIB Parkeert u op een plek waar u niet mag parkeren, rijdt u te hard of door rood licht? Dan krijgt u een verkeersboete via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB): Bekeuring op kenteken: Met uw auto is een overtreding begaan. Daarom krijgt u als kentekenhouder een boete. U krijgt van het Centraal Justitieel Incassobureau een brief. In die brief staat hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete. Bekeuring op persoon: U heeft een overtreding begaan. Daarom krijgt u een boete. U krijgt van het Centraal Justitieel Incassobureau een brief. In die brief staat hoe u bezwaar kunt maken tegen de boete. De gemeente controleert in het centrum en in de blauwe zones met scanauto’s of parkeergeld is betaald.

  • Betaald parkeren

    Op de website van ParkeerService vindt u informatie over betaald parkeren op straat, in parkeergarage Castellum of op parkeerdaken- en terreinen.   Het parkeerterrein P+R Sacharovlaan / Dwarsligger wordt beheerd door QPark.

  • Asbestemming

    Na de crematie moet de as minimaal één maand in het crematorium te blijven. Dit is door de wet vastgelegd. De as wordt bewaard in een algemene nis. Dit is een afgesloten ruimte en niet voor publiek toegankelijk. Na deze periode kunnen de nabestaanden de as ophalen. Er zijn verschillende mogelijkheden wat u met de as kunt doen: As thuis bewaren Wanneer u de as in een urn bewaart, kunt u deze thuis bewaren. Een asbus bijzetten in een algemeen urnengraf U kunt kiezen voor het bijzetten van een asbus in een algemeen urnengraf. In een algemeen urnengraf staan meerdere urnen van overledenen die geen familie van elkaar zijn. Het bijzetten kan op de begraafplaatsen Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn, Oosterbegraafplaats en Roemer. Een asbus in een particulier graf plaatsen Heeft u een particulier (kelder)graf? Dan kunt u de asbus in het graf laten plaatsen. Een urn op een particulier graf plaatsen Heeft u een particulier (kelder)graf? Dan kunt u een sierurn (met daarin de asbus) op het graf laten plaatsen. Een particulier urnengraf kopen In een particulier urnengraf kunt u meerdere asbussen of sierurnen bijzetten. Een particulier urnengraf wordt voor 5 jaar uitgegeven. Verlengen kan van 5 t/m 35 jaar. Een nis in een urnenmuur kopen Op de begraafplaatsen Buitendorp, Koudekerk aan den Rijn, Oosterbegraafplaats, Roemer, en Vrederust staat een galerij met nissen: een urnenmuur. U kunt een nis in een urnenmuur kopen. De nis kan afgesloten worden met een natuurstenen of glazen afdekplaat. Deze kunt u laten graveren. Blijft de nis open, dan moet de asbus in een sierurn geplaatst worden. Een nis in een urnenmuur wordt voor 5 jaar uitgegeven. Verlengen kan van 5 t/m 35 jaar. As laten verstrooien U kunt as laten verstrooien op een strooiveld. Dit kan op de begraafplaatsen Buitendorp, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn, Oosterbegraafplaats en Roemer. Heeft u vragen over een asbestemming? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0172 of per e-mail.