Zoekresultaat 21 - 30 van 50 resultaten

  • Trouwen of geregistreerd partnerschap

    Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dat laten weten bij de gemeente waar u wilt trouwen. Deze melding doet u tenminste 2 weken en maximaal 1 jaar voor de trouwdatum. Hierbij geeft u de gewenste locatie, voorkeur voor trouwambtenaar, datum en tijdstip voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aan.  Melding huwelijk of partnerschap met DigiD  

  • Voornaam of achternaam wijzigen

    U kunt uw voornaam of achternaam wijzigen. Ook kunt u de naam van uw kinderen wijzigen. U moet wel voldoen aan strenge voorwaarden. Is de wijziging van uw naam goedgekeurd? Dan neemt de gemeente uw nieuwe naam op in de basisregistratie personen (BRP). Daarnaast voegt de gemeente uw nieuwe naam toe aan uw geboorteakte. Instanties die gebruikmaken van deze gegevens ontvangen deze informatie.

  • Briefadres aanvragen

    Als u geen woonadres heeft kunt u een briefadres aanvragen. Een briefadres is het adres van een bekende. Overheidsinstellingen sturen uw post naar dit adres. De ontvanger zorgt ervoor dat de post bij u terechtkomt. Verklaring toestemming briefadres (pdf, 254kb)

  • Aangifte doen van overlijden

    Als iemand is overleden, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. Als nabestaanden kunt u dit ook zelf doen. De gemeente maakt een overlijdensakte op en registreert het overlijden in de Basisregistratie Personen (BRP). Nadat aangifte is gedaan, krijgt u toestemming voor het begraven of cremeren van de overledene.

  • Trouwen in het buitenland

    Wilt u trouwen in het buitenland? Dan heeft u misschien een ‘verklaring van huwelijksbevoegdheid’ of ‘ongehuwdverklaring’ nodig. Dit is afhankelijk van het land waarin u trouwt. U vraagt dit na bij de buitenlandse instantie waar u trouwt. U vraagt de verklaring van huwelijksbevoegdheid persoonlijk aan bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente tel. 0525 - 688 688.

  • Verhuizing doorgeven

    Als u verhuist, geeft u dat door aan de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen. U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor de verhuizing tot uiterlijk 5 dagen na de verhuizing. Geeft u de verhuizing later door, dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum vastgelegd. Verhuizing doorgeven met DigiD U kunt uw verhuizing ook persoonlijk doorgeven op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Bouwkavels

    Er zijn diverse woningbouwlocaties en bedrijventerreinen binnen de gemeente Elburg. Voor informatie over beschikbare bouwkavels voor woningen kunt u kijken op de pagina Projecten in de gemeente Elburg.  Voor beschikbare kavels voor bedrijven kunt u kijken op de pagina Bedrijventerreinen.

  • Reststroken grond aankopen

    In bepaalde gevallen is het mogelijk om een reststrook gemeentegrond grenzend aan uw woonperceel te kopen. Aanvraag aankoop reststrook grond Bij het aankoop verzoek dient u een duidelijke tekening toe te voegen waarop de strook grond staat aangegeven en een foto van de huidige situatie. Zorg dat u deze bijlages digitaal hebt opgeslagen. 

  • Aangifte doen van een levenloos geboren kind

    Als uw kind levenloos geboren is na een zwangerschap van 24 weken of meer, moet u aangifte doen bij de gemeente. Bij een zwangerschap korter dan 24 weken mag u aangifte doen. In beide gevallen maakt de gemeente een akte van geboorte (levenloos) op. Dit is een officieel bewijs dat uw kind ter wereld is gekomen. De akte van geboorte (levenloos) wordt ingeschreven in het overlijdensregister van de burgerlijke stand en niet in het geboorteregister. Wat moet ik doen om mijn levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP)? Via de website van de Rijksoverheid worden een aantal vragen gesteld om u te helpen bij de aangifte.

  • Identiteitskaart

    Met een identiteitskaart kunt u laten zien wie u bent (identificatie) en reizen naar de meeste landen in Europa. U vraagt een identiteitskaart digitaal aan via de website of persoonlijk bij de balie van de gemeente waar u ingeschreven staat. Let wel: u moet uw digitale aanvraag nog steeds persoonlijk afronden bij de balie van publiekszaken in het gemeentehuis. Het gaat dan om zaken als het plaatsen van uw handtekening en het afnemen van uw vingerafdruk. Een aanvraag bij de balie kan alleen op afspraak.  U kunt uw identiteitskaart na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen. Neem wel uw afhaalbewijs mee. Een identiteitskaart voor personen vanaf 18 jaar is 10 jaar geldig. Een identiteitskaart voor personen t/m 17 jaar is 5 jaar geldig. Start online aanvraag Maak uw balieafspraak