Zoekresultaat 31 - 40 van 42 resultaten

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Het nieuwe paspoort kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als het paspoort voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw paspoort hoeft u geen afspraak te maken.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Met een gehandicaptenparkeerplaats krijgt u, als u permanent invalide bent of meer invalide wordt, een gereserveerde plaats bij uw woning of werkplek. Deze parkeerplaats krijgt een speciaal verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren.

 • Woo-verzoek

  U mag informatie opvragen over wat de gemeente doet en waarom. Gemeenten moeten die informatie uit zichzelf geven of als iemand daarom vraagt. De informatie wordt dan openbaar. Dat is geregeld in de Wet open overheid (Woo). Veel informatie is al openbaar. Deze informatie staat op onze Woo-website. Is de informatie waar u naar op zoek bent nog niet openbaar, dan kunt u een Woo-verzoek indienen.

 • Lening voor verduurzamen van uw woning

  Als inwoner van de gemeente Epe kunt u een Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Deze lening is interessant als u uw koopwoning wilt verbeteren om u voor te bereiden op de toekomst. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen of het gelijkvloers maken van uw badkamer. De Toekomstbestendig Wonen Lening heeft een lage rente.

 • Bewijs van in leven zijn

  U kunt bij de gemeente een Bewijs van in leven zijn aanvragen. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig voor een levensverzekeraar, pensioenfonds of andere instantie. Dit bewijs is geldig voor Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties hebt u een Attestatie de vita nodig. U krijgt het bewijs of de Attestatie de vita meteen mee na uw afspraak.

 • Werk

  Gemeente Epe werkt op het gebied van werk nauw samen met gemeente Apeldoorn. Zo brengen we meer kennis en ervaring mee om inwoners uit Epe te helpen bij hun zoektocht naar inkomen uit werk. Het stadhuis in Apeldoorn is dé plek waar ondernemers en inwoners bij elkaar komen.

 • Standplaatsvergunning

  Als u spullen of etenswaren wilt verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen, dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan de openbare weg. Wil u op de markt staan, dan hebt u een marktplaatsvergunning nodig. U kunt een stand- of marktplaats aanvragen als u staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en handelingsbekwaam bent. Uw aanvraag wordt binnen 8 weken verwerkt.

 • Legalisatie handtekening

  U kunt uw handtekening laten legaliseren door uw gemeente. Tijdens een afspraak zet u een handtekening. Hier is een ambtenaar bij. Uw handtekening legaliseren is vaak nodig als u documenten naar het buitenland verzendt of als u iemand een volmacht geeft. U krijgt het document meteen mee bij uw bezoek aan het gemeentehuis.

 • Verhuizing doorgeven

  U kunt uw verhuizing vanaf 4 weken van tevoren en maximaal 5 dagen erna doorgeven. U geeft uw verhuizing alleen door als u naar of binnen gemeente Epe verhuist. U geeft uw adreswijziging online met DigiD door. Of u maakt hiervoor een afspraak in het gemeentehuis.

 • Huiselijk geweld melden

  Hebt u te maken met huiselijk geweld of kent u iemand die hieronder lijdt, kijk dan op de website van Veilig Thuis wat u kunt doen. Directe hulp nodig, bel dan de politie via 112.