Zoekresultaat 54391 - 54400 van 54491 resultaten

  • Ontheffing sluitingsuur horeca

    In Eindhoven kun je als horecaondernemer verschillende soorten ontheffing van het sluitingsuur aanvragen; bijvoorbeeld ter ere van een jubileum van je zaak en op sommige plaatsen met een verlaatje.

  • Festiviteit horeca organiseren

    Bedrijven en verenigingen mogen maximaal 12 keer per jaar een festiviteit organiseren waarbij wordt afgeweken van de geluidsnorm. Denk hierbij aan een muziekoptreden in een café of winkel. Ook Een toernooi van een sportvereniging valt hieronder.

    Geluidsontheffing

    Een vrijstelling van de geluidsnormen betekent niet dat er ongelimiteerd geluidhinder veroorzaakt mag worden. Overmatige hinder moet u altijd voorkomen. Van de 12 dagen zijn er een aantal dagen collectief aangewezen zoals koningsnacht en carnaval.

  • Online rijbewijs verlengen of uitbreiden

    Wilt u uw rijbewijs verlengen of heeft u er een extra categorie bijgehaald? Dan kunt u dit online aanvragen.

  • Verhuur van stadhuishal of burgerzaal

    Wilt u een symposium, tentoonstelling, concert of ander evenement organiseren? Dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om daarvoor de hal of de burgerzaal in het stadhuis te huren. Omdat de gemeente geen oneerlijke concurrent mag zijn van commerciële instellingen, moet het evenement wel aan...

  • Transitievisie Warmte

    Gemeente Lansingerland streeft ernaar om een CO2-neutrale gemeente te worden. Om dat te realiseren moet de gebouwde omgeving in Lansingerland, bestaande uit ruim 23 duizend woningen en alle andere gebouwen, aardgasvrij zijn.

  • Burgerservicenummer (BSN)

    Staat u ingeschreven bij de gemeente, in de Basisregistratie personen (BRP)? Dan hebt u een burgerservicenummer (BSN). Wat is het burgerservicenummer (BSN)? Uw burgerservicenummer is uw unieke persoonsnummer. Als u iets wilt regelen met de overheid, hoeft u alleen het BSN op te geven. De...

  • Bezwaar maken tegen besluit van provincie

    Wij kunnen een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Ook kan een andere organisatie namens de provincie een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. U kunt dan bezwaar maken tegen dit besluit. Dit kan alleen als u een direct belang heeft bij het besluit (belanghebbende). U bent een belanghebbende als het besluit u direct raakt. Ook organisaties kunnen een collectief of een algemeen belang hebben bij een besluit. Vaak krijgt u een uitnodiging voor een hoorzitting. Tijdens de hoorzitting kunt u zelf vertellen waarom u het niet eens bent met ons besluit. Soms kunt u meteen een beroep indienen. U hoeft dan geen bezwaar te maken. Een beroep indienen doet u bij de rechtbank. In onze brief met ons besluit staat of u meteen beroep kunt indienen.

  • Vertrek naar buitenland doorgeven

    Gaat u emigreren? Of verwacht u minimaal 8 maanden in het buitenland te gaan wonen? Dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. Geef uw vertrek uiterlijk 5 dagen voor uw vertrekdatum door.

  • Nederlandse nationaliteit aanvragen via naturalisatie

    Wilt u Nederlander worden? Dan kunt u bij de gemeente de Nederlandse nationaliteit aanvragen door optie of door naturalisatie.

  • Locaties ophalen zakken

    De PMD-zakken kunt u tijdens openingstijden ophalen op de volgende locaties Boerdonk  Gemeenschapshuis den Hazenpot, Pastoor van Schijndelstraat 37 Eerde Gemeenschapshuis den Brink, Sint Antoniusplein 7 Het Goeie Leven, Vlagheide 8B Erp Sport en ontmoetingscentrum ter Aa, Den Uil 1a PostNL postkantoor, Cruijgenstraat 39 Keldonk Sport en ontmoetingscentrum ’t Span, Kampweg 2 Mariaheide Dorpshuis d’n Brak, Ericastraat 17 Café d'n Brouwer, Dobbelsteenplein 1 Olland De Loop’r , Pastoor Smitsstraat 40 Schijndel Het Spectrum,  Steeg 9 Het Goed Kringloopwarenhuizen, Ambachtstraat 19 En bij de milieustraat tijdens de openingstijden, Bogaard 2 Sint-Oedenrode Bibliotheek, Deken van Erpstraat 1 Gasthuishoeve, Kremselen 2 Boerderijwinkel Puur Brabant, Lieshoutseweg 26 't Roois Gasthuisje, Kerkstraat 20 En bij de milieustraat tijdens de openingstijden, Eversestraat 1 Veghel het gemeentehuis in Veghel, Stadhuisplein 1  En bij de milieustraat tijdens de openingstijden, Doornhoek 3736 Veghel Wijbosch De Schakel, dorpscentrum, Eerdsebaan 1 Zijtaart Dorpshuis, Pastoor Clercxstraat 50