Zoekresultaat 54401 - 54410 van 54670 resultaten

  • Hulp bij het vinden van een opleiding

    Bent u jonger dan 27 jaar en zoekt u werk of een opleiding? Gemeente Gouda heeft een jongerencoach die graag samen met u zoekt naar een passende opleiding of naar werk. Wilt u hulp van een jongerencoach? Maak dan een melding via de knop hieronder.

  • Subsidie oplaadpaal elektrische bestelbus

    Subsidie voor oplaadpaal voor een elektrische bestelbus voor bedrijven

  • Woning splitsen

    Wilt u uw woning splitsen in appartementsrechten? Als uw woning 15 jaar of ouder is, hebt u een splitsingsvergunning nodig. Voor het kadastraal splitsen van bedrijfsruimte is geen vergunning nodig. Voor de verbouwing hebt u mogelijk ook een omgevingsvergunning en een woningvormingsvergunning nodig.

  • Rolstoel aanvragen

    Als iemand niet meer zelfstandig kan lopen, kan de gemeente in sommige gevallen hulp bieden, bijvoorbeeld met (een aanpassing aan) een rolstoel.

  • Bouwwerken toetsing uiterlijk (welstand)

    Een omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen moet qua uiterlijk voldoen aan redelijke eisen van welstand. De beoordeling gebeurt door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van het Gelders Genootschap (CRK). Dit doet zij aan de hand van de gemeentelijke welstandsnota. Daarna volgt een advies aan het college van burgemeester en wethouders. De rayonarchitect brengt advies uit over de ingediende bouwplannen. Hij doet dat als gemandateerde van de CRK. Dit gebeurt op de donderdagmiddag, in de oneven weken, digitaal. Is het bouwplan erg ingrijpend voor de bebouwde omgeving? Dan wordt het daarna behandeld in de CRK. De bouwplannen die zij behandelen, worden één dag voor de datum van de vergaderingen bekendgemaakt op deze pagina. De behandeling is openbaar. Aanvragers en hun architecten/tekenaars kunnen - op aanvraag - inspreken. De bespreking van niet gepubliceerde plannen is niet openbaar. Bijlagen Agenda vergadering van Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Gebiedsindeling bebouwde kom Gebiedsindeling buitengebied  Welstandsnota 

  • Rioolklacht melden

    Vrijevalriolering:

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan moet u een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Als dit bedrijf vaststelt dat de verstopping buiten uw erf zit, krijgt u een verklaring. Deze verklaring kunt u aan de gemeente overhandigen voor (terug)betaling van de kosten.

    Dit stelt het bedrijf vast door het ontstoppingsstuk vrij te graven. Wanneer het ontstoppingsstuk is vrijgegraven en de rioolbuis staat ter plaatse vol met water, dan zit er in de leiding op gemeentegrond een verstopping. Als de rioolbuis ter plaatse van het ontstoppingsstuk niet vol water staat, zit de verstopping op eigen terrein, tussen het ontstoppingsstuk en de riolering binnen het gebouw. De bewoner/eigenaar van het pand dient dan zelf de verstopping op te lossen of hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

    Drukriolering:

    In het buitengebied bestaat drukriolering. Hier pompen kleine gemalen het water weg. Een storing in drukriolering is te herkennen aan een rode brandende lamp bij het gemaal. Er kan ook een storing zijn zonder brandende lamp, bijvoorbeeld als de stroom is uitgevallen. Of het probleem zit niet in het gemaal. Als dit wordt vastgesteld, dan kunt u ook in dit geval het ontstoppingsstuk raadplegen. 

     

  • Boom kappen

    Soms is een omgevingsvergunning nodig wanneer er bomen gekapt, verplant of gesnoeid worden.

  • Rioolheffing

    Woning- en bedrijfspandeigenaren betalen mee aan de aanleg en het onderhoud van het riool middels een aanslag rioolheffing.

  • Eisen aan rij-instructeur bij rijexamens

    Wilt u theorie-examens, praktijkexamens en tussentijdse toetsen voor uw rijleerlingen reserveren? Bekijk waar u aan moet voldoen.

  • Afvalstoffenheffing

    Inwoners betalen verplicht de aanslag afvalstoffenheffing. Er kan bezwaar gemaakt worden tegen de aanslag.