Zoekresultaat 54411 - 54420 van 54643 resultaten

  • Asbest verwijderen, melding

    Asbest werd vroeger gebruikt als bouwmateriaal, maar het is sinds 1994 verboden dit nog langer te gebruiken. Wanneer asbest breekt, verbrandt of afbrokkelt, komen er kankerverwekkende stoffen vrij. Daarom is het belangrijk dat u zich aan bepaalde regels houdt.

  • Bezwaar en beroep

    De gemeente neemt veel besluiten. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt tegen dit besluit bezwaar maken.

  • Uitstapprogramma’s Utrechtse sekswerkers, subsidie aanvragen

    Subsidie voor het begeleiden van sekswerkers in de gemeente Utrecht naar ander werk of dagbesteding.

  • Verloren of gevonden voorwerp

    Bent u iets verloren of heeft u iets gevonden? Maak een melding op verlorenofgevonden.nl.

  • Onderwijs

    Onderwijs

  • Online afspraak

    Een afspraak maken voor een product van Burgerzaken

  • Vervoer bij jeugdhulp

    Gecontracteerde jeugdhulpaanbieders voor jeugdvervoer kunnen vervoer van een jeugdige van en naar een jeugdhulpaanbieder online aanvragen.

    Wanneer een jeugdige is aangewezen op jeugdhulp, zorgen de ouders/verzorgers van de jeugdige voor het vervoer van en naar een jeugdhulpaanbieder. Hierbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om zelfstandig of onder begeleiding met het openbaar vervoer te reizen. Het kan voorkomen dat de jeugdige, zijn/haar ouders en hun netwerk hier niet voor kunnen zorgen. Door de gemeente gecontracteerde organisaties kunnen dan een vervoersvoorziening online aanvragen.

  • Omgevingsvergunning uitrit

    Voor het maken van een in- en uitrit naar de openbare weg moet een melding gedaan worden. Ook kan een omgevingsvergunning nodig zijn.

  • Uittreksel huwelijksakte

    Bij geboorte, overlijden, huwelijk en partnerschapsregistratie maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand akten op. Deze akten worden opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Wilt u een uittreksel van deze akten aanvragen? Dan kunt u daarvoor terecht bij de gemeente waar de akte is opgemaakt....

  • Bureau Leerlingzaken

    Bureau Leerlingzaken voert de leerplichttaken uit voor de gemeente Krimpenerwaard. Alle kinderen die in Nederland wonen, of hier tijdelijk wonen, zijn vanaf hun 5e jaar leerplichtig: ze moeten verplicht naar school. Een schooljaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. De volledige leerplicht duurt tot en met het schooljaar waarin het kind zestien jaar wordt. Daarna geldt de kwalificatieplicht. Leerplichtwet Ouders of verzorgers moeten zich houden aan de Leerplichtwet. Zij moeten hun kind inschrijven op een school en zijn er verantwoordelijk voor dat hun kind ook echt naar school gaat. Als uw kind ziek is, moet u dat meteen melden bij de school. Op de website van Bureau Leerlingzaken website van Bureau Leerlingzaken vindt u informatie over de werkzaamheden. Contact Bureau Leerlingzaken is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Bezoekadres: Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda Correspondentieadres: Postbus 1086, 2800 BB Gouda Telefoon: 0182-588586 E-mail: info@leerlingzakenmh.nl