Zoekresultaat 61 - 70 van 79 resultaten

  • Vraag

    Heb je een vraag aan Delfland? We helpen je graag. Kijk eens in het overzicht van veel gestelde vragen op de homepage.Je kunt je vraag ook telefonisch stellen. Wij zijn tijdens werkdagen tussen 08.00 uur en op 17.00 uur zijn bereikbaar op (015) 260 81 08.

  • Anoniem melden

    Je wil een melding doen omdat je bijvoorbeeld iets ziet wat niet is toegestaan. Je wil echter niet dat de melding naar je te herleiden is. Bij Delfland kan je een melding doen en volledig anoniem blijven. Delfland kan je dan geen terugkoppeling geven, omdat we niet weten wie de melder is.

  • Wateronttrekkingsactiviteiten Grondwater

    Het onttrekken van grondwater is het oppompen van dit water om het te gebruiken voor speciale doeleinden. Bijvoorbeeld om landbouwgewassen te beregenen of om de bodem droog te maken voor bouwwerkzaamheden. Hierdoor kan droogte en schade in de omgeving ontstaan.Grondwater is een essentieel onderdeel van het watersysteem en kan verschillende functies hebben.

  • Vaarkaart

    Op het water gelden landelijke regels. Deze landelijke regels worden aangevuld met regels die nageleefd moeten worden binnen het vaargebied van Delfland. Bijvoorbeeld over de maximale snelheid, over aanmeren of het stremmen van de doorvaart. Langs het water staan borden waarop je kunt zien wanneer je het vaargebied van Delfland in vaart. Delfland controleert of iedereen zich aan de verkeersregels houdt.

  • Wateronttrekkingsactiviteiten oppervlaktewater

    Oppervlaktewater is al het water dat zich boven de grond bevindt, zoals het water in rivieren, sloten, beken, kanalen en meren. Uit het  oppervlaktewater kan water worden onttrokken.Het onttrekken van oppervlaktewater moet voldoen aan voorwaarden, die afhankelijk zijn van het doel. Voor het onttrekken van oppervlaktewater gelden regels. Soms moet je ook een melding doen of een vergunning aanvragen.

  • Dode vissen

    Vissterfte kan optreden na een plotselinge hevige regenbui waarbij riolen het water even niet meer aankunnen. Raak de dode vissen niet aan. Alle gemeenten verwijderen dode vissen binnen de eigen gemeentegrenzen. Delfland haalt direct dode vissen weg die een gevaar vormen.

  • Lozen op oppervlaktewater

    Een lozing op oppervlaktewater (ook wel directe lozing genoemd) is een lozing zonder tussenkomst van een gemeentelijk rioolstelsel. Een lozingsactiviteit is het lozen van afvalwater, warmte, koude of stoffen op een sloot, plas of kanaal.Voor de lozing moet een vergunning worden aangevraagd of een melding gedaan.

  • Muskusratten

    Een muskusrat heeft een kop-romplengte tussen 25 en 40 centimeter, met een sterke zijdelings afgeplatte staart. Het kan een gewicht bereiken van 1700 gram, ongeveer vier keer zo zwaar als de bruine rat. Muskusratten zijn schadelijk. Ze maken holen en gangen in dijken waardoor deze verzwakken. Ze worden dan ook intensief bestreden.

  • Zout water (verzilting)

    Verzilting is de toename van het zoutgehalte in de bodem, het grondwater en het oppervlaktewater. Verzilting komt in Nederland vooral door indringend zeewater en door brak grondwater dat omhoog komt (zoute kwel). Door verzilting neemt de (grond)waterkwaliteit en bodemvruchtbaarheid voor landbouwgewassen af.

  • Hoog water

    Door een hevige regenval kan een sloot of vaart overlopenZie je dat een sloot of vaart (bijna), binnen het werkgebied van Delfland, overstroomt? Meld dit dan direct bij Delfland. Wij gaan dan onderzoeken hoe dit komt.