Zoekresultaat 71 - 79 van 79 resultaten

  • Zuiveringsheffing particulier

    De Regionale Belastinggroep (RBG) verzorgd de zuiveringsheffing voor Delfland.De waterschappen hebben tientallen jaren geleden vastgesteld dat een 2-persoonshuishouden betaalt voor 3 personen.

  • Kroos

    Kroos is een verzamelnaam voor een groep drijvende waterplantjes.Veel kroos in het water is niet goed voor een sloot.  Op de meeste plaatsen in Nederland worden de kroosdekken als niet te ‘voorkomen’ beschouwd. Waterbeheerders bestrijden ze meestal niet. Alleen bij grote overlast of als grote ophoping de werking van bijvoorbeeld de gemalen verstoren wordt de kroos verwijderd

  • Waterpeil handhaven

    Als er meer 30 millimeter neerslag binnen 24 uur wordt verwacht maakt Delfland extra  ruimte om het regenwater op te kunnen vangen. Dit doet Delfland door het waterpeil in bepaalde watergangen tijdelijk te verlagen. Zo voorkomt Delfland wateroverlast en schade.

  • Overstroming

    Bij overstromingen van sloten en vaarten doet Delfland direct onderzoek naar de oorzaak. Afhankelijk van de ernst van de situatie kan Delfland bijvoorbeeld noodpompen plaatsen of aannemers opdracht geven eventuele verstoppingen te verhelpen. Voor extreme omstandigheden waarbij sprake is van wateroverlast heeft Delfland een calamiteitenorganisatie. Met gemeentes en de veiligheidsregio wordt samengewerkt om de gevolgen van de wateroverlast te bepreken.

  • Van winter naar zomerpeil

    Het waterpeil is het niveau van het water in sloten, vaarten, kanalen en meren. Er bestaan twee soorten peilschalen. Er is er één voor de boezem, het hoofdsysteem van waaruit het water naar zee of de Nieuwe Waterweg wordt afgevoerd. En er is ook een peilschaal voor de lagergelegen polders.

  • Schouw watergangen

    Watergangen zoals sloten zijn belangrijk voor wateraanvoer en waterafvoer. Regelmatig onderhoud is dus nodig. Zo kan er bij regen sneller water worden afgevoerd en bij droogte worden aangevoerd. Hiermee wordt wateroverlast en droogte voorkomen. Elke eigenaar of pachter van de aangrenzende grond aan een sloot is verplicht om die te onderhouden.  

  • Droogte inspecties

    Delfland onderhoudt en beheert meer dan 700 kilometer aan dijken, duinen en kades.Meestal bestaan deze uit grond, vaak klei of veen. Dijken zijn gevoelig voor droogte. Bij lange droogte kunnen er scheuren of verzakkingen in dijken ontstaan. Delfland inspecteert jaarlijks alle dijken maar tijdens droge periodes doen we dit extra.

  • Gebruik percelen van HHD Vestiging zakelijk recht

    Erfpacht geeft het recht om een stuk grond te gebruiken dat eigendom is van een andere partij. Hiervoor betaal je een jaarlijkse vergoeding aan de eigenaar van de grond: de canon.

  • Van zomer naar winterpeil

    Het waterpeil is het niveau van het water in sloten, vaarten, kanalen en meren. Het waterpeil is niet het hele jaar hetzelfde en niet overal even hoog. Bij het bepalen van het waterpeil in een gebied kijkt Delfland naar de belangrijkste gebruiksfuncties en welk waterpeil daar het beste bij past.