Zoekresultaat 81 - 90 van 91 resultaten

  • Bewijs van in leven zijn of attestatie de vita

    Een bewijs van in leven zijn en een attestatie de vita is een schriftelijk bewijs dat u nog in leven bent. Instanties zoals een pensioenfonds of uitkeringsinstantie kunnen hierom vragen. Het verschil tussen beide documenten is: Een bewijs van in leven zijn gebruikt u in Nederland. Dit is een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP). Een attestatie de vita gebruikt u buiten Nederland. Dit is een verklaring van de burgerlijke stand. Dit is een internationaal document. Van een attestatie de vita kunt u tegelijk een meertalig modelformulier aanvragen.

  • Uitweg

    Als u een uitweg wilt maken bij uw bedrijf of huis, heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld van uw garage naar de openbare weg.

  • Levenloos geboren kind, aangifte

    Wanneer uw kind levenloos is geboren doet u aangifte in de gemeente waar uw kind is geboren. Er wordt dan ‘een akte van geboorte (levenloos)’ opgemaakt.  U kunt hiervoor online een Afspraak maken of via (020) 496 21 21. Beantwoord de vragen op Rijksoverheid.nl om te zien wat u moet doen om uw levenloos geboren kind te registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). 

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Een gevonden voorwerp kunt u met of zonder DigiD melden bij de gemeente. U kunt het voorwerp daarna bij de gemeente afgeven of thuis goed bewaren. Zodra u een gevonden voorwerp naar de gemeente brengt, kunt u een ontvangstbevestiging ophalen tijdens de openingstijden. Neem een geldig identiteitsbewijs mee als u langskomt.Gevonden voorwerpen melden  Verloren voorwerpen melden 

  • Een klein evenement organiseren

    Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op kleine evenementen zijn weinig mensen aanwezig. Kleine evenementen zorgen voor weinig overlast voor bewoners en verkeer. U meldt een klein evenement bij de gemeente. Zo weet u of u een klein evenement organiseert: u veroorzaakt geen geluidsoverlast er zijn geen verkeersmaatregelen nodig hulpdiensten hebben vrije doorgang Voor grote of kleine evenementen die meer overlast geven voor de omgeving is een vergunning verplicht. Een vergunning kunt u aanvragen op Evenementen organiseren. 

  • Geld of spullen inzamelen voor een goed doel

    Als u een collecte of inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. De gemeente let bij de aanvraag op: het doel van de inzameling wat er over uw organisatie bekend is het gewenste tijdstip Als u een inzameling doet in besloten kring, hoeft u geen vergunning aan te vragen.

  • Starterslening aanvragen

    De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Voor uw eerste koopwoning kunt u mogelijk een Starterslening (extra lening) krijgen bovenop uw hypotheek. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek bij de bank. De Starterslening valt onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).  Starterslening aanvragen 

  • Verhuizen naar het buitenland

    Verblijft u minder dan 8 maanden in het buitenland? Dan kunt u de verhuizing melden, maar het hoeft niet. De gemeente geeft uw verhuizing door aan de instanties die zijn aangesloten op de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld de Belastingdienst en de pensioenfondsen. Lees meer informatie voor Nederlanders in het buitenland op Nederlandwereldwijd.nl.

  • Studietoeslag

    Ben je scholier of student, 15 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om naast je opleiding te werken? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente Ouder-Amstel. Met dit geldbedrag wil de gemeente je stimuleren om naar school te gaan of een studie te gaan volgen. 

  • Inzage bouwarchief

    U kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij de gemeente opvragen en inkijken. Het betreft:  informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen (vroeger bouwvergunning); bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen); plaats en kadastergegevens van het bouwwerk. De gemeente maakt aanvragen voor nieuwe bouwwerken bekend. Pas daarna kunt u de plannen en tekeningen van de nieuwe bouwwerken opvragen. Plannen en tekeningen van bestaande bouwwerken kunt u altijd inzien. Bouwvergunningen van voor 1918 liggen in het Stadsarchief Amsterdam: 5500 Inventaris van het Archief van het Ambacht en Plaatselijk Bestuur van Ouder-Amstel, inventarisnummers 692-698. Aanvraag Inzage Bouwarchief