Resultaten 121 - 130 van 139 resultaten

  • Vaste standplaats

    U wilt ergens in Hilversum een standplaats om eten of artikelen te verkopen. Bijvoorbeeld een viskraam of bloemenkraam. Op veel plekken in de stad wordt gebouwd. Dit betekent dat er niet veel mogelijkheden zijn voor een standplaats. Neem eerst contact op met de afdeling vergunningen.

  • Personen met verward gedrag

    U maakt zich zorgen om iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld om een familielid of iemand die u op straat tegenkomt. Maar deze persoon wil geen hulp aannemen. Of u heeft last van iemand in de buurt. Bijvoorbeeld omdat de tuin vol afval ligt. U kunt om hulp vragen door een melding te doen.

  • Evenementenvergunning aanvragen

    U wilt een groot evenement organiseren op of aan de weg waar iedereen mag komen. Bijvoorbeeld een braderie, feest, optocht of herdenking. Dan moet u soms een vergunning aanvragen. Organiseert u voor het eerst een (nieuw) evenement in Hilversum? Neem dan eerst contact op het team Evenementen.

  • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

    Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een bewijs dat u in Hilversum woont. Hierop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt er bijvoorbeeld ook uw vorige woonadressen of nationaliteit op laten zetten. U vraagt het online of op afspraak aan.

  • Bijzondere bijstand

    Door een bijzondere situatie heeft u noodzakelijke kosten die u niet kunt betalen. Deze kosten kunnen niet via een verzekering of een andere regeling vergoed worden. Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen. U hoeft hiervoor geen bijstandsuitkering te hebben. Een bijzondere bijstandsuitkering is een lening óf een gift.

  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

    Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U heeft bijvoorbeeld een VOG nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Heeft u een ingevuld aanvraagformulier VOG van uw werkgever gekregen? Maak dan een afspraak bij de gemeente.

  • Verhuizen naar of binnen de gemeente

    Als u verhuist binnen of naar Hilversum, geef dit dan door aan de gemeente. Dit kan vanaf 4 weken voor, tot 5 dagen na uw verhuisdatum. Dit kan online met DigiD of persoonlijk op het Stadskantoor. Als u verhuist van Hilversum naar een andere gemeente, meldt u dit bij uw nieuwe gemeente.

  • Onroerende zaakbelastingen (OZB)

    U heeft een woning, stuk grond of een bedrijfsgebouw zoals een winkel of kantoor. U betaalt dan elk jaar onroerendezaakbelasting (OZB). Hoeveel dat is hangt af van de waarde van uw woning of gebouw en van het OZB-tarief.

  • Programmasubsidie welzijn en zorg

    Iedere organisatie kan geld (subsidie) aanvragen om activiteiten te organiseren die Hilversum socialer maken. U helpt actieve inwoners die zich vrijwillig inzetten voor elkaar, de wijk en de gemeente. U vraagt de subsidie op z'n laatst 13 weken voor het begin van de activiteit aan.

  • Bijstandsuitkering aanvragen

    Als u te weinig geld heeft om van te leven en zelf niet genoeg kunt verdienen, dan kunt u misschien een bijstandsuitkering krijgen. De bijstandsuitkering wordt ook wel 'een uitkering' en 'in de bijstand' genoemd. Kijk hier of u bijstand kunt aanvragen en hoe dat gaat.