Resultaten 191 - 199 van 199 resultaten

  • Huwelijk of geregistreerd partnerschap

    Wilt u in Putten trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan kunt u online de datum, tijd en de locatie van het huwelijk of geregistreerd partnerschap reserveren. Als u online uw huwelijksdatum wilt reserveren, dan doet u direct een ‘melding voorgenomen huwelijk‘. U ontvangt dan een bevestiging. De ‘melding voorgenomen huwelijk’ moet minimaal 14 dagen en maximaal een jaar voor de huwelijksdag zijn goedgekeurd. Online uw huwelijksdatum reserveren en melding doen Let op: Gaat u online uw huwelijksdatum reserveren en melding doen? Dan heeft u een kopie van het identiteitsbewijs van de getuigen nodig. Deze kopieën moet u uploaden. Trouwen op locatie Wilt u trouwen op een andere locatie dan het gemeentehuis? Neem dan eerst contact op met de eigenaar/beheerder van de trouwlocatie. Zij weten of de locatie geschikt is als trouwlocatie en of de datum nog beschikbaar is. Vul de melding trouwen op locatie in en stuur deze mee met uw melding huwelijk of geregistreerd partnerschap. Melding trouwen op locatie Uw huwelijksdatum reserveren Wilt u uw huwelijksdatum niet online reserveren? Neem dan contact op met Burgerzaken. Bij het reserveren van de datum, wordt direct een afspraak ingepland voor de ‘melding voorgenomen huwelijk’. Gratis huwelijk Gratis trouwen kan op maandag om 9.00 uur en 9.15 uur. Deze ceremonie duurt ongeveer 5 minuten. Het huwelijk vindt plaats in een overlegruimte van het gemeentehuis. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 6 personen.

  • Melding advies, hulp en ondersteuning (financiĆ«le ondersteuning)

    Heeft u geen werk? Heeft u te weinig geld om van te leven? Of heeft u schulden? Dan kunt u zich met het formulier melding advies, hulp en ondersteuning melden bij de gemeente.    Uw melding advies, hulp en ondersteuning online doorgeven Formulier melding advies, hulp en ondersteuning (PDF downloaden) Geldzaken & Schulden  Wij kunnen u ondersteunen wanneer u lastig aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen. Dit kan door middel van schulddienstverlening. De dienstverlening richt zich op drie gebieden:  Schuldbemiddeling (bijvoorbeeld het aanpassen van betalingstermijnen).  Schuldsanering.  Budgettering (hier leert u om te gaan met uw geld).  Het eerste gesprek hierover heeft u met een consulent van de afdeling Samenleving. Als het nodig en mogelijk is verwijzen wij u door naar Stimenz voor een traject Financiën en Schuldhulp. Heeft u na dit traject verdere hulp nodig? Dan wordt u aangemeld bij Plangroep. Zij voeren de schulddienstverlening uit. Met Plangoep wordt een Plan van Aanpak opgesteld hoe u uw schulden kunt aanpakken Spreekuren voor hulp bij geld- en regelzaken In Putten worden diverse (inloop)spreekuren gehouden. Hier kunt u terecht met vragen over: Administratie. Invullen van formulieren. Belastingaanslagen. Toeslagen. Uitkeringen. Juridische kwesties. U kunt hiervoor terecht bij het Financieel Café, juridisch spreekuur of een sociaal raadsman/vrouw. Kijk voor meer informatie op de website van Stimenz. Of neem telefonisch contact op via (088) 784 64 64. Problematische schulden Heeft u problematische schulden? Dan verwijzen wij u door naar de schulddienstverlening van Plangoep. Deze organisatie is gespecialiseerd in alle onderdelen van integrale schulddienstverlening. Naast de schulden kijkt Plangroep ook naar: De voorliggende voorzieningen. Het inkomen. De toeslagen waar u recht op heeft. De beslagvrije voet (bij beslaglegging van salaris, uitkering of toeslagen). Inkomensbeheer (budgetbeheer of een andere vorm van financieel begeleiding). In overleg met u treffen zij betalingsregelingen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan starten zij een schuldregeling of schuldenkrediet.  Zelf uw schulden regelen Wilt u liever eerst zelf proberen om uw schulden te regelen? Kijk dan op deze websites: Nibud (informatie en advies over financiën) Bereken uw recht (controleer uw recht op toeslagen) Startpunt geldzaken (hulp bij het maken van geldplannen) Wijzer in geldzaken (geldzaken op orde) Zelf je schulden regelen (stappenplan om zelf je schuld te regelen) www.uwbeslagvrijevoet.nl (beslagvrije voet berekenen) Rijksoverheid (informatie over treffen van betalingsregelingen) Anoniem advies Wilt u liever anoniem advies over welke hulp het beste bij uw situatie past? Kijk dan op www.geldfit.nl en doe de test. Op werkdagen kunt u ook bellen naar Geldfit via telefoonnummer (0800) 8115 of chatten met Geldfit.

  • Gezondheidsverklaring

    Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en voor die van anderen. Daarom moet u gezond genoeg zijn om goed te kunnen autorijden. Daarom is een ‘Verklaring van geschiktheid’ nodig. Zowel bij het aanvragen van het eerste rijbewijs als in sommige andere gevallen. U moet hiervoor een 'Gezondheidsverklaring' (vroeger 'Eigen verklaring’) invullen. Soms is ook een medische keuring nodig. Een gezondheidsverklaring online aanvragen via het CBR De gezondheidsverklaring 75 plus kunt ook bij de Servicebalie van de gemeente aanvragen. Openingstijden Servicebalie

  • Meld een vermoeden

    Heeft u een vermoeden dat er ergens “iets niet in de haak is”, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Dan kunt u deze vermoedens anoniem melden via www.meldmisdaadanoniem.nl. 

  • Brandveilig gebruik gebouwen en overige locaties

    Het is belangrijk dat de brandveiligheid van gebouwen op orde is. Hiervoor zijn regels opgesteld. In bepaalde gevallen is een Melding brandveilig gebruik nodig voordat een gebouw in gebruik kan worden genomen. Hiermee laat u vooraf zien dat uw gebouw brandveilig is. Of een melding nodig is hangt af van het aantal personen dat in het gebouw bezoekt en de functie van het gebouw. Bijvoorbeeld: Kinderdagverblijf Café Winkel Verzorgingshuis Doe de vergunningcheck  Melding brandveilig gebruik online aanvragen via DigiD Vergunningcheck Via het Omgevingsloket kunt u met de vergunningcheck onderzoeken of u een melding brandveilig gebruik nodig hebt. Aarzelt u over de uitkomst of heeft u moeite met invullen? Wij helpen u graag iedere ochtend van 08.30 tot 12.30 uur aan de balie van Ruimte in het gemeentehuis. U kunt ook bellen via telefoonnummer (0341) 359 611. Melding brandveilig gebruik maken Blijkt uit de vergunningcheck dat u een melding brandveilig gebruik nodig heeft? Dan maakt u via de het Omgevingsloket een melding. Het systeem vertelt u welke gegevens u moet invullen en welke documenten u moet aanleveren. Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning heeft u een DigiD nodig. Brandveiligheid overige locaties Voor sommige terreinen moet u bij de gemeente een Melding voor brandveilig gebruik en basishulpverlening overige locaties indienen. Bijvoorbeeld bij evenementen of activiteiten op een terrein waar meer dan 50 personen tegelijk bij elkaar zijn. En waar gebruik wordt gemaakt van tijdelijke bouwsels zoals een podium. Is een evenementenvergunning of omgevingsvergunning aangevraagd? Dan is deze melding is niet nodig. De brandveiligheid is daarbij beoordeeld. Meldingsformulier brandveilig gebruik overige locaties downloaden (PDF) Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info@putten.nl of opsturen naar Postbus 400, 3880 AK, Putten. Termijn Minimaal 4 weken voordat u een gebouw in gebruik neemt of voordat de activiteit plaatsvindt moet de melding zijn ingediend.

  • Bouwwerken toetsing uiterlijk (welstand)

    Een omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen moet qua uiterlijk voldoen aan redelijke eisen van welstand. De beoordeling gebeurt door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van het Gelders Genootschap (CRK). Dit doet zij aan de hand van de gemeentelijke welstandsnota. Daarna volgt een advies aan het college van burgemeester en wethouders. De rayonarchitect brengt advies uit over de ingediende bouwplannen. Hij doet dat als gemandateerde van de CRK. Dit gebeurt op de donderdagmiddag, in de oneven weken, digitaal. Is het bouwplan erg ingrijpend voor de bebouwde omgeving? Dan wordt het daarna behandeld in de CRK. De bouwplannen die zij behandelen, worden één dag voor de datum van de vergaderingen bekendgemaakt op deze pagina. De behandeling is openbaar. Aanvragers en hun architecten/tekenaars kunnen - op aanvraag - inspreken. De bespreking van niet gepubliceerde plannen is niet openbaar. Bijlagen Agenda vergadering van Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Gebiedsindeling bebouwde kom Gebiedsindeling buitengebied  Welstandsnota 

  • Vissenverklaring bij Henslare-Gildegoed

    Gaat u gaat vissen in de waterpartijen bij de rotonde Henslare-Gildegoed? Dan hebt u een verklaring nodig. Hierin staat dat u toestemming hebt om te mogen vissen. Deze verklaring kunt u gratis per kalenderjaar downloaden en invullen. U hoeft de verklaring niet op te sturen naar de gemeente. U moet het formulier bij u hebben als u aan het vissen bent. Toestemmingsverklaring vissen downloaden (PDF)

  • Subsidie waardevolle bomen

    Wilt u werkzaamheden verrichten aan een waardevolle boom? De gemeente Putten heeft in 2015 een lijst met waardevolle bomen opgesteld. Dit zijn bomen van bijzondere leeftijd en/of met grote meerwaarde voor klimaat, natuur en uitstraling. Deze bomen mogen alleen met zwaarwegende belangen gekapt worden. De gezondheid van deze bomen vindt de gemeente belangrijk. U kunt een subsidie aanvragen voor het onderhoud aan de boom.

  • Inzage gemeentelijk beperkingenregister

    Op sommige panden of stukken grond heeft de gemeente een publiekrechtelijke beperking gegeven. Deze beperkingen bepalen wat u met het gebouw of het stuk grond mag doen. Voorbeelden zijn: Een gebouw is aangewezen als een gemeentelijk monument. Een gebouw is niet bewoonbaar verklaard. Een gebouw is voor bepaalde tijd gesloten door drugshandel. De gemeente heeft voorkeursrecht op een stuk grond. Deze beperkingen vindt u terug in het gemeentelijk beperkingenregister. Voordat u een huis of een stuk grond koopt, is het handig in dit register te kijken. Zo weet u meteen waar u rekening mee moet houden. Moet u laten zien dat een pand of stuk grond wel of geen beperkingen heeft? Vraag de gemeente om een gewaarmerkt afschrift of uittreksel. Naast gemeentelijke publiekrechtelijke beperkingen leggen ook andere bestuursorganen een publiekrechtelijke beperking op. Bijvoorbeeld de Rijksoverheid of Provincie. Voor een compleet overzicht van alle geldende publiekrechtelijke beperkingen kunt u terecht bij het Kadaster.