Resultaten 71 - 80 van 91 resultaten

 • Verhuizen naar Nederland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente Borsele? Dan moet u zich binnen vijf dagen na aankomst inschrijven bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland gewoond hebt. Uw gegevens worden dan opgenomen in de Basisregistratie Personen. Maak hiervoor een afspraak

 • Prijslijst

  Wij verzorgen graag het printwerp voor inwoners van Borsele, verenigingen, stichtingen en kerken. Deze service is niet bedoeld voor commerciële organisaties. Hieronder zie je onze prijslijst. Het maakt voor de prijs niet uit of je het zelf ontwerpt of dat door ons laat verzorgen.

 • Vervangende zorg

  Zoek je vervangende zorg voor je naaste? Omdat je er even helemaal doorheen zit? Of omdat je bijvoorbeeld ziek bent en de zorg direct moet overdragen? Lees hieronder de mogelijkheden. • Vraag hulp in je omgeving • Neem contact op met Welzijnshuis Borsele • Neem contact op met je huisarts Heeft u hulp nodig met het zoeken van vervangende hulp? We helpen graag. Neem contact met ons op via 0113-311999 of welzijnshuis@borsele.nl.

 • Omgevingsvergunning, Beeldkwaliteitsadvies (voorheen welstand)

  U moet een positief beeldkwaliteitsadvies krijgen van de dorpsbouwmeester om een omgevingsvergunning te kunnen krijgen. Uw bouwplannen moeten namelijk aan de beeldkwaliteitseisen voldoen. Beeldkwaliteitseisen zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. De gemeente heeft deze voorwaarden beschreven in de Beeldkwaliteitsnota Borsele. De dorpsbouwmeester kijkt of uw bouwplan aan de eisen voldoet. Het resultaat van het onderzoek schrijft de dorpsbouwmeester in het beeldkwaliteitsadvies.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart kunt u gebruiken om u zelf te legitimeren. Daarnaast kunt u met een ID-kaart ook naar de meeste Europese landen reizen. Een ID-kaart kunt u aanvragen aan de balie in het gemeentehuis, maak hiervoor een afspraak. U kunt uw aanvraag ook digitaal starten. Hiervoor logt u in met uw DigiD, controleert u uw persoonsgegevens, loopt u de aanvraag door en betaalt u vooraf. Start u de aanvraag digitaal? Dan moet u nog wel even langskomen bij de gemeente om uw pasfoto aan te leveren en een handtekening te zetten. Houd tijdens de digitale aanvraag uw legitimatie bij de hand.

 • Afvalstoffenheffing

  Als inwoner van de gemeente Borsele betaalt u mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing van SaBeWa Zeeland. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft. Via onderstaande knop vindt u meer informatie over SaBeWa Zeeland.

 • Stookontheffing

  Wanneer u als bedrijf of organisatie een vreugde- of kampvuur wil maken of ziek hout wil stoken, dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. Dit kan door een van de onderstaande formulieren in te vullen.

 • Iedereen doet mee in Borsele

  Iedereen in Borsele moet mee kunnen doen. Mensen met én zonder beperking. Elke inwoner moet hier prettig kunnen wonen, werken en spelen. Winkels, sportvoorzieningen en openbaar vervoer moeten toegankelijk zijn voor iedereen. De gemeente Borsele zet zich hier actief voor in. Samen met onze inwoners bouwen we aan een gemeente waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgt. Wilt u ons hierbij helpen? Lees of luister dan verder!

 • Bewijs van in leven zijn

  Met een bewijs van in leven zijn, kunt u schriftelijk aantonen dat u in leven bent. U heeft zo’n bewijs soms nodig voor een levensverzekering of pensioenfonds.

 • Zorgtoeslag

  Om zorgtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook uw vermogen (zoals spaargeld) mag niet te hoog zijn. Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering. Lees hieronder meer informatie.