Resultaten 81 - 89 van 89 resultaten

 • Trouwen/geregistreerd partnerschap

  Jullie zijn van plan om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Gefeliciteerd! Voordat het zover is moeten er een aantal dingen geregeld worden. Op deze pagina vinden jullie alles wat jullie moeten weten over trouwen en het aangaan van een geregistreerd partnerschap. Via onderstaande knop kunt u direct melding maken van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap of uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk.

 • Legalisatie handtekening

  Soms moet u kunnen aantonen dat uw handtekening ook echt van u is. Bijvoorbeeld voor een garantstelling of notariële akte. U kunt uw handtekening dan bij ons aan de balie laten legaliseren. Maak hiervoor een afspraak via onderstaande knop.

 • Eenmalig aanpassen openingstijden horeca

  Het kan voorkomen dat u de openingstijden van uw horecaonderneming eenmalig wil aanpassen. Dit kan zijn wanneer u een feest of evenement in uw horecabedrijf organiseert. U vraagt dan een ontheffing aan bij de gemeente om langer open te mogen zijn.

 • Begraven of cremeren

  Bij het einde van een mensenleven hoort een proces van afscheid nemen. Uw uitvaartondernemer en de medewerkers van de gemeente Borsele doen er gezamenlijk alles aan om deze plechtigheid op een waardige wijze voor u in te vullen. Op deze pagina vindt u meer informatie over begraven en cremeren.

 • Terrasvergunning aanvragen

  U hebt een (wijziging van uw) exploitatievergunning nodig als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf. Zelfs als u het terras op eigen terrein plaatst. Vraag de vergunning ook aan als u een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen. Als u schermen, daken of vlonders wilt plaatsen op uw terras, dan kan het zijn dat u hiervoor een aparte omgevingsvergunning moet aanvragen.

 • Kind erkennen

  Wanneer u uw kind officieel erkent, wordt u de juridische ouder. Dit betekent dat u voor de wet ouder bent van uw kind. Als juridische ouder heeft u het recht om uw kind te zien en de plicht om voor uw kind te zorgen. Een juridische ouder hoeft niet altijd een biologische ouder te zijn. U kunt uw kind erkennen bij de burgerlijke stand van de gemeente of via een notaris. U kunt dit al doen voordat uw kind geboren is. Bij de erkenning krijgt u direct een afschrift van de erkenningsakte mee. Let op! Een kind erkennen is niet nodig als het kind geboren is binnen een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U bent dan automatisch de juridische ouder van het kind.

 • Meldpunt kindermishandeling en huiselijk geweld

  Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. 

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een document, waaruit blijkt dat uw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor een bepaalde taak of functie in de samenleving. Soms heeft u een VOG nodig voor bijvoorbeeld een nieuwe baan, vrijwilligerswerk of wapenvergunning. Bij de gemeente nemen we uw aanvraag aan, maar Justis is de overheidsorganisatie die uw aanvraag behandelt. Wanneer u geen strafbare feiten hebt gepleegd, ontvangt u de VOG. Heeft u wel een strafbaar feit gepleegd? Dan wordt er verder onderzoek gedaan. Justis bekijkt of de strafbare feiten invloed hebben op uw aanvraag. Als de strafbare feiten niet van belang zijn voor uw aanvraag, ontvangt u de VOG alsnog.

 • Geboorte aangifte

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw kindje! Om alles vanaf het begin goed te regelen is het belangrijk dat u aangifte doet van de geboorte. Dit moet binnen drie dagen na de geboorte bij de gemeente waar u kindje geboren is. Dit is wettelijk verplicht. LET OP! In de kraamtijd kan het soms best druk zijn. Naar het gemeentehuis komen is dan niet altijd handig. Als ouder kunt u de geboorteaangifte nu ook digitaal doen met uw DigiD. Let erop dat u de verklaring van de arts/verloskundige toevoegt aan de digitale aanvraag. Doet iemand anders dan de ouders de aangifte? Dat kan alleen in het gemeentehuis, maak hiervoor een afspraak.